Latest News

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Σοκ στη Σύμη: Πως βρέθηκε το πτώμα Μάικλ Μόσλι - Τι λένε τα διεθνή μέσα για τον θάνατο παρουσιαστή του BBC

 Τραγικό είναι το φινάλε στην υπόθεση εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς βρέθηκε τελικά νεκρός, σε σημείο κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη, το πρωί...της Κυριακής. 

Ο 67χρονος φέρεται να είχε πάρει το μονοπάτι να οδηγηθεί στην Αγία Μαρίνα, όπου εστίαζαν και οι έρευνες τις τελευταίες ημέρες.

Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας ανέφερε πώς ανακάλυψαν το πτώμα του άτυχου άνδρα. Σύμφωνα με την περιγραφή του δημάρχου, φέρεται ο ίδιος και τηλεοπτικό συνεργείο να ήταν σε μια βάρκα και ο δήμαρχος έδειχνε στους δημοσιογράφους κάτι επικίνδυνες σπηλιές. Τότε, έκαναν ζουμ με τα κινητά τους και αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για το πτώμα ενός άνδρας.

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα του νεκρού Μάικλ Μόσλεϊ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, στα 10 μέτρα από το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Μάικλ Μόσλεϊ, υπάρχει ένα beach bar. Η εκτίμηση είναι ότι πρέπει να έπεσε με το κεφάλι, καθώς έχει βρεθεί σε βραχώδες σημείο.

Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος του νησιού, είπε ότι ο παρουσιαστής του BBC βρέθηκε σε συρματοπλέγματα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Εξάλλου, επικρατούν συνθήκες ακραίας ζέστης.

Από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το ακριβές σημείο του χάρτη που ήθελε να διανύσει ο Μάικλ Μόσλεϊ με τα πόδια είναι τα 3,8 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την Αγία Μαρίνα.

symi111_c76d3.JPG

Το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 67χρονος.

Πρόκειται για σημείο έξω από την περίφραξη των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και του beach bar της περιοχής της Αγίας Μαρίνας.

MAIKL-MOSLEI_2b757.JPG

Ο Μάικλ Μόσλεϊ δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα, αλλά τα ρούχα, το ρολόι του και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για εκείνον.

ον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι βρέθηκε στη Σύμη η σορός του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλι, που αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη.

Η σορός του άτυχου παρουσιαστή του BBC βρέθηκε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας σε ένα «χαντάκι» ακριβώς δίπλα από την περίφραξη της παραλίας, λίγα μόλις μέτρα πίσω από ένα μπιτς μπαρ.

«Βρέθηκε πτώμα στην έρευνα για τον δρ. Μάικλ Μόσλι: Η αστυνομία ανακάλυψε μετά από τεράστιες έρευνες για τον γκουρού υγείας της Mail που χάθηκε κατά τη διάρκεια περιπάτου για διακοπές στο ελληνικό νησί της Σύμης», αναφέρει σε άρθρο της η Daily Mail.

«Βρέθηκε πτώμα στη διάρκεια των ερευνών για τον παρουσιαστή Μάικλ Μόσλι», αναφέρει το BBC. Αστυνομική πηγή, μιλώντας στο BBC για την ανακάλυψη του πτώματος είπε στο BBC News ότι ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».

Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η σορός ενός άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο αγνοούμενος Βρετανός γιατρός Μάικλ Μόσλι βρέθηκε στο νησί της Σύμης. Ο Μόσλι εξαφανίστηκε αφού πήγε για μια βόλτα στο νησί. «Βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας», είπε στον Guardian ο αντιδήμαρχος του νησιού Νικήτας Γρύλλης. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι αυτός».

To Associated Press αναφέρει: «Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πτώμα που πιστεύεται ότι είναι του αγνοούμενου Βρετανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλι βρέθηκε σε ελληνικό νησί το πρωί της Κυριακής. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, είπε ότι το πτώμα βρέθηκε σε μια βραχώδη ακτή από ιδιωτικό σκάφος και ότι εκκρεμεί η επίσημη αναγνώριση».

Σύμφωνα με τον Independent, οι πυροσβέστες από χθες ερευνούσαν ένα σύστημα σπηλαίων, που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η Άβυσσος». Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ, που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.