Latest News

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Έντι Ράμα: «Κλείδωσε» το γήπεδο Γαλατσίου για την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού

«Κλείδωσε» όπως φαίνεται η τοποθεσία όπου θα γίνει η συγκέντρωση του Έντι Ράμα καθώς φαίνεται πως η ομιλία του θα γίνει στο... κλειστό γήπεδο Γαλατσίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την άδεια στον Έντι Ράμα την έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ενώ τη συμφωνία έκλεισε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Προηγήθηκε ένα μίνι-θρίλερ καθώς μέχρι και σήμερα δεν βρισκόταν χώρος για να γίνει η συγκέντρωση του Έντι Ράμα.

Η επίσκεψη Έντι Ράμα στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιωτική, έγινε επίσημα γνωστή στην ελληνική κυβέρνηση στις 7 Μαΐου και ήδη για την κίνηση αυτή έχει πάρει θέση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτήρισε «άκαιρη» την απόφαση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, να επισκεφθεί τη χώρα μας την Κυριακή και να συναντηθεί με την αλβανική διασπορά ενόψει των αλβανικών εκλογών του 2025.

Σημείωσε όμως πως «η Ελλάδα είναι μία χώρα με βαθιά εδραιωμένη τη δημοκρατική συνείδηση, τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ουδέποτε θα μπορούσε να θέσει εμπόδιο στο να έρθει οποιοσδήποτε ξένος ηγέτης για να απευθυνθεί στη δική του διασπορά, τους δικούς τους συμπατριώτες. Άρα, ουδέποτε θα θέταμε εμείς τέτοιο ζήτημα».