Latest News

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Νεκρό βρέφος σε χωματερή στη Βραυρώνα: «Εγώ το πέταξα στα σκουπίδια, γεννήθηκε πεθαμένο» ομολόγησε ο πατέρας

 
Ο πατέρας του νεογνού που εντοπίστηκε σε χωματερή στη Βραυρώνα ομολόγησε ότι αυτός το πέταξε στα σκουπίδια, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν το σκότωσε, καθώς είχε γεννηθεί πρόωρα... και νεκρό.

Ο 24χρονος με καταγωγή από το Νεπάλ που δούλευε μαζί με την 30χρονη σύντροφό του σε ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, ομολόγησε στις Αρχές ότι αυτός ήταν που πέταξε το βρέφος στα σκουπίδια, καθώς ήταν νεκρό.

Για το χτύπημα που είχε στο κεφάλι υποστήριξε πως θα προκλήθηκε όταν το πέταξε, ενώ είπε πως το έκανε επειδή φοβόταν καθώς προέρχεται από μια ξένη χώρα και δεν ήθελε να κατηγορηθεί για φόνο.

Όλα βέβαια θα ξεκαθαρίσουν από τη νεκροψία – νεκροτομή και από το αν θα βρεθεί οξυγόνο στους πνεύμονες του βρέφους, ενώ θα διαπιστωθούν και από προέρχονται τα χτυπήματα που είχε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν χθες όταν ζευγάρι από το Νεπάλ πήγε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς η γυναίκα είχε αιμορραγία στα γεννητικά όργανα. Οι γιατροί κατά την εξέταση διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος αλλά δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα αν γέννησε κανονικά ή απέβαλε, ενώ ενημέρωσαν σχετικά και την ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί που πήγαν στο ξενοδοχείο στη Βραυρώνα, όπου διαμένει το ζευγάρι, βρήκαν αίματα σχεδόν παντού μέσα στο δωμάτιο αλλά δεν εντόπισαν το νεογνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές διαπιστώθηκε μέσα από βίντεο ότι ο σύζυγος πέταξε το νεογνό στο κάδο σκουπιδιών, αλλά δεν βρέθηκε εκεί όταν έψαξαν οι αστυνομικοί, καθώς στο μεταξύ είχε γίνει η περισυλλογή των απορριμμάτων από τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Ακολούθησε έρευνα στη χωματερή που πετάει ο δήμος τα σκουπίδια, κατά την οποία το νεογνό εντοπίστηκε νεκρό.

Το ζευγάρι έχει προσαχθεί, με την γυναίκα να νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο και τον άνδρα να κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής. 

Σοκαρισμένος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Μαρκόπουλου

Σοκαρισμένος αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του δήμου Μαρκοπούλου, Γιάννης Αιδινιώτης ο οποίος μίλησε για την κατάσταση που βρέθηκε το νεκρό βρέφος και τη διαδρομή που ακολούθησε το απορριμματοφόρο μέχρι τη χωματερή.

«Ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου» δήλωσε ο Γιάννης Αϊδνιώτης.

Περιγράφοντας τη φρικτή εικόνα που αντίκρισε, ο αντιδήμαρχος σημειώνει τα εξής μπροστά στις κάμερες: «Το κεφάλι του βρέφους ήταν συμπιεσμένο, το χεράκι του εξείχε κάτω».

«Έχω πάθει σοκ» συμπλήρωσε.

Επισήμανε, ακόμη, ότι το το πρωί μάζεψαν τα σκουπίδια από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αποτρόπαιο εύρημα.