Latest News

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Φόβοι για βεντέτα στο Καστέλι πίσω από τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ σε βάρος 23χρονου

 Νέα στοιχεία και έρευνες μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στο τζιπ του 23χρονου που τραυματίστηκε. Οι πυροβολισμοί στο Καστέλι στο Ηράκλειο έστειλαν το θύμα σε νοσοκομείο. Γιατί οι αστυνομικοί σκέφτονται ότι βρίσκονται μπροστά σε βεντέτα…

Μετά τις σκηνές φαρ ουέστ στο Καστέλι, με τον δράστη να «γαζώνει» με καλάσνικοφ το τζιπ του 23χρονου, μια σειρά από στοιχεία και μαρτυρίες οδηγούν τις έρευνες των αστυνομικών στο Ηράκλειο. Το θύμα και ο αδερφός του, είχαν κατηγορηθεί παλιότερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας στενού συγγενικού του προσώπου. Το άτομο που είχαν βάλει στο στόχαστρο κατάφερε τότε να σωθεί, όμως από εκείνη τη μέρα, όπως διαπιστώνουν οι αστυνομικοί από τα στοιχεία που συλλέγουν, το κλίμα στην οικογένεια ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτικό. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κινούν τα νήματα των ερευνών, θεωρούν πως το χθεσινό σκηνικό στο Καστέλι, σχετίζεται με την επίθεση στην οποία πρωταγωνίστησαν τα δύο αδέρφια.

Ο νεαρός που γλίτωσε από τύχη τη Μεγάλη Τρίτη, είχε κατηγορηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 43χρονου συγγενή τους. Τον Μάρτιο του 2023, ο 23χρονος και ο αδελφός του φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα σε βενζινάδικο στην περιοχή των Πραιτωρίων και να είχαν ανοίξει πυρ εναντίον του, όμως ο 43χρονος κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί από τις σφαίρες.

Η επίθεση μάλιστα είχε καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι η επίθεση εναντίον του 23χρονου ήταν πράξη αντεκδίκησης από την πλευρά του παρολίγον θύματος, εκτιμούν όμως ότι δεν θα μείνει αναπάντητη από αυτήν της οικογένειας του νεαρού, που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη.

Για το λόγο αυτόν, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή όπου κατοικούν οι δυο οικογένειες έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων. Οι φόβοι για βεντέτα είναι διάχυτοι στην περιοχή.

Η κατάθεση του 23χρονου μετά τον τραυματισμό του

Το θύμα φέρεται να έχει κατονομάσει τους δράστες της επίθεσης εναντίον του με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να τους αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα με τα οποία και στο παρελθόν είχαν προστριβές.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (30/04/2024) όταν ο 23χρονος ενώ κινούνταν με το 4χ4 όχημα του στο χωριό Τσιφούτ Καστέλι, δέχτηκε βροχή πυροβολισμών από καλάσνικοφ και όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, σώθηκε από «θαύμα».

Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και από εκεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν πάρει ακόμα καταθέσεις ωστόσο γνωρίζουν την ταυτότητα των δραστών. Μάλιστα εξετάζουν προσεκτικά ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο στην περιοχή με εμπλεκόμενο τον 23χρονο τραυματία.