Latest News

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ημέρες Θάλασσας 2024: Επιλεκτική απαξίωση ή απλώς ανικανότητα


Μάλλον φαίνεται πως τα έκαναν και πάλι μούσκεμα με τις εκδηλώσεις Ημέρες Θάλασσας που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, καθώς άρχισαν τα όργανα οι... γκρίνιες από φορείς...της πόλης 

Κατάμεστη  χτες ήταν η νέα αίθουσα της  Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς  επί της οδού Κολοκοτρώνη 85, η οποία εγκαινιάστηκε  από τον Μητροπολίτη Πειραιώς  και έκθεση 14 εικαστικών με θέμα ’Στη γραμμή των Οριζόντων’ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ημέρες θάλασσας.

Έκπληξη ήταν ότι το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τη διοργάνωση των Ημερών Θάλασσας δεν τηρήθηκε, καθώς απουσίαζε η συμμετοχή των πνευστών της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά. Τελικά η συνεισφορά του Δήμου Πειραιά στην εκδήλωση περιορίστηκε στον δανεισμό  ενός μετακινούμενου banner με το λογότυπο των Ημερών θάλασσας....

Η δημοτική αρχή κάλεσε επανειλημμένα τα σωματεία της πόλης να συμμετέχουν με εκδηλώσεις στην διοργάνωση των Ημερών θάλασσας  ωστόσο φαίνεται πως τα άφησε μόνα τους,  χωρίς οικονομική βοήθεια, χωρίς να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν αυτή η απαξίωση  εκ μέρους της Δημοτικής αρχής στην  έκθεσης των Πειραιωτών εικαστικών στη Φιλολογική Στέγη είναι επιλεκτική ή συμβαίνει και με τους άλλους φορείς και συλλόγους του Πειραιά οι οποίοι συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Για την ιστορία, η έκθεση  των εικαστικών θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα...