Latest News

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Οργή στο Twitter για τις δηλώσεις της Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη

 Σφοδρές αντιδράσεις και στα social media έχει προκαλέσει δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα για τα θύματα της τραγωδίας... των Τεμπών.

Η Βίκυ Φλέσσα έκανε μια μάλλον άστοχη αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών που, αν μη τι άλλο, φέρνει στο μυαλό το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου, προκαλώντας μάλλον αρνητικές εντυπώσεις.

Μιλώντας σε εκδήλωση στον σύλλογο ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στις 14 Απριλίου, η Β. Φλέσσα αναφέρθηκε στις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους λέγοντας ότι «το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η συλλογική ευθύνη» ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή την αναφορά της υποψήφιας ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα.

«Η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της «συλλογικής ευθύνης» που υιοθετεί η κ. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι «το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί», επιβεβαιώνει ότι κάθε πτυχή της εμπλοκής της ΝΔ σ’ αυτή την τραγωδία οδηγεί στη συγκάλυψη, την πρόκληση και την ύβρη.

Η προσπάθεια της υποψήφιας της ΝΔ να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και να την «ξεπλύνει» από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης.

Η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της «συλλογικής ευθύνης» που υιοθετεί η κ. Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των συγγενών για δικαιοσύνη και στηρίζει τον αγώνα τους».

ΚΚΕ: Αυτή είναι η κυβερνητική υπερασπιστική γραμμή που τα φορτώνει όλα στο λαό

«Η κα. Φλέσσα, με τη δήλωσή της ότι “τους νεκρούς σε Τέμπη και Μάτι τους σκοτώσαμε όλοι μαζί”, εξέφρασε με κυνικό τρόπο αυτό που ουσιαστικά εννοούν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όταν μιλάνε για “ανθρώπινα λάθη” και “χρόνιες παθογένειες”, για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Άρα, δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική “υπερασπιστική γραμμή” που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για τη δήλωση της Βίκυς Φλέσσα.

«Ξέσπασαν» οι χρήστες του Twitter

 Οι χρήστες του Χ (πρώην Twitter) δεν άφησαν ασχολίαστη την αναφορά της κ. Φλέσσα και με πληθώρα αναρτήσεων εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την τοποθέτηση της υποψήφιας ευρωβουλευτού.