Latest News

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ποιος ο ρόλος του Επισκόπου που μαχαιρώθηκε live - Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και οπαδών του θύματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη σύλληψη ενός αγοριού ηλικίας 15 ετών για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ενός επισκόπου και ενός κληρικού μέσα σε μία εκκλησία στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση...ανακοίνωσε αστυνομία της Αυστραλίας. 

Ο ύποπτος έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και οδηγήθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία, καθώς η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των πιστών, δήλωσε ο Άντριου Χόλαντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επίθεση με μαχαίρι σήμερα, σε έναν ασσυριακό ναό του Σίδνεϊ, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο Χόλαντ. Ο ιερέας της ενορίας τραυματίστηκε στην επίθεση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, όπως επίσης και άλλοι τρεις άνθρωποι.

ADVERTISEMENT

Σίδνεϊ: Ποιος ο ρόλος του Επισκόπου που μαχαιρώθηκε live – Τι σχέση έχει με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού;

Ένας επίσκοπος και πολλά άλλα άτομα μαχαιρώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος στο Σίδνεϊ που μεταδιδόταν live στο διαδίκτυο.

Ο επίσκοπος Mari Emmanuel κήρυττε στην εκκλησία The Good Shepherd στο Wakeley στα δυτικά του Σίδνεϊ το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας δράστης έφτασε στο βωμό και τον μαχαίρωσε πολλές φορές.

Η αστυνομία απάντησε στις αναφορές ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν μαχαιρωθεί, αλλά είπε ότι κανένας από τους τραυματισμούς τους δεν ήταν απειλητικός για τη ζωή.

Ένας άνδρας συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μετά την επίθεση κατά του επισκόπου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία και φαίνεται να δείχνουν κάποιους να επιτίθενται στο κτίριο και σε οχήματα της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης χωρίς ωστόσο τίποτα να επιβεβαιώνεται από τις Αρχές.

Η αστυνομία είπε ότι «μια μεγάλη αστυνομική αντίδραση βρίσκεται σε εξέλιξη και το κοινό καλείται να αποφύγει την περιοχή».

Ο επίσκοπος που δέχτηκε επίθεση ονομάστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως Μαρ Μαρί Εμμανουήλ. Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε αργότερα από την εκκλησία, η οποία είναι ανατολική ορθόδοξη.

Η εκκλησία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τραυματίστηκε επίσης ένας ιερέας, ο πατέρας Ισαάκ. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Ζητάμε τις προσευχές σας αυτή την ώρα», είπε η εκκλησία.

Ο τοπικός δήμαρχος Frank Carbone ήταν μεταξύ αυτών που ζήτησαν ηρεμία.

«Καταλαβαίνω ότι πολλά μέλη στην κοινότητά μας είναι πραγματικά στενοχωρημένα, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι πιστεύω ότι ο επίσκοπος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και θα πρέπει να είναι καλά», είπε στο Sky News Australia.

Ο επίσκοπος κέρδισε εξέχουσα θέση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 αφού περιέγραψε το lockdown του Σίδνεϊ ως «μαζική σκλαβιά».

Υποστήριξε επίσης ότι τα εμβόλια ήταν μάταια επειδή το να ζεις «κανονικά» θα ενίσχυε την ανοσία.

«Είμαστε άνθρωποι; Επειδή μας φέρονται σαν ζώα», είπε ο Επίσκοπος Εμμανουήλ σε ένα κήρυγμα το 2021.

«Ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πάνε να κάνουν ένα εμβόλιο και να μείνουν στο σπίτι. Έχουν χορτάσει».

Ο ιερέας δείχνει σε livestreaming τις λειτουργίες του στο YouTube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει χιλιάδες οπαδούς ενώ φρόντιζε μέσα από τους σκληρούς του λόγους, να προσελκύει ριζοσπάστες Χριστιανούς στα κηρύγματά του κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον ασκούσε κριτική για την αμερικανική και τη ρωσική πολιτική, καθώς και για τα Ηνωμένα Έθνη.