Latest News

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη– Η στιγμή που οι χούλιγκαν βγαίνουν από το γήπεδο και τρέχουν να επιτεθούν στα ΜΑΤ


 Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που οι χούλιγκαν βγαίνουν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και τρέχουν προς τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να επιτεθούν... έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, δεκάδες μαυροντυμένοι χούλιγκαν εξέρχονται από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και τρέχουν κατά ομάδες, ενώ στη συνέχεια επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ξεσπούν τα αιματηρά επεισόδια, οπότε και ρίχνουν φωτοβολίδες, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Η δολοφονική επίθεση με θύμα τον Γ. Λυγγερίδη

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο σχεδιασμός και η επιλογή των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης γινόταν αποκλειστικά από τα -8- ηγετικά στελέχη, τα οποία διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειές τους. Τα νεότερα μέλη δεν προχωρούσαν σε καμία πράξη χωρίς την εντολή ή την έγκριση των «μεγάλων», όπως διαφάνηκε και από την επίθεση σε βάρος αστυνομικών την 7η Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη.

Στην περίπτωση αυτή διακριβώθηκε η εμπλοκή -141- μελών της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασαν με συγκεκριμένο σχέδιο, από το προπαρασκευαστικό στάδιο μέσω της προμήθειας, κατασκευής και μεταφοράς «πολεμοφοδίων» στο γήπεδο έως και την εκτέλεση αυτού, με συγκεκριμένες εντολές από ηγετικά μέλη αλλά ακόμα και επιτόπου αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, με εντολή του 40χρονου αδιαφιλονίκητου ηγέτη της οργάνωσης και αρχηγού συγκεκριμένης θύρας.

Πιο αναλυτικά, απογευματινές ώρες της 7/12/2023 -34- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και -2- αρχηγικά συγκεντρώθηκαν έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου όπου παρέμειναν για μία ώρα φορτώνοντας αυτοκίνητα με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν εκεί ήταν και ο μετέπειτα συλληφθείς ανήλικος της ανθρωποκτονίας, ο οποίος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και ακόμη ένα άτομο, μετά από σχετική εντολή, μετέβησαν σε βενζινάδικο για προμήθεια βενζίνης. Το ίδιο έπραξε αυτοβούλως ακόμη ένα άτομο, ενώ συνολικά εφοδιάστηκαν με -10- μπουκάλια βενζίνη του μισού λίτρου.

Στη συνέχεια, αρχηγικό μέλος παρέδωσε σε -10- μέλη περί τους -10- δυναμίτες προκειμένου να κατασκευάσουν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, ενέργεια την οποία συνέχισαν και μετά την άφιξή τους στο γήπεδο όπου θα διεξάγονταν ο αγώνας, ενώ στην κατοχή τους είχαν και ναυτικές φωτοβολίδες.

Μάλιστα κάποια μέλη για τη μετάβασή τους στο γήπεδο χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ώστε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Αρχικά το σχέδιο ήταν η επίθεση σε βάρος των αστυνομικών να γίνει στο τέλος του αγώνα, όμως αυτό άλλαξε με παρέμβαση του 40χρονου ηγέτη της οργάνωσης, οπότε έλαβε χώρα με την ολοκλήρωση του πρώτου σετ και αφού είχε εντοπιστεί ο στόχος τους και δοθεί το σχετικό σύνθημα.

Κάθε μέλος της οργάνωσης που συμμετείχε στις σφοδρές επιθέσεις, γνώριζε πολύ καλά το σχέδιο, ενώ εκείνη την ημέρα είχαν φροντίσει να μην φέρουν περιβολή ανάλογη με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μαύρα ρούχα και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face και half face καθώς και μάσκες μίας χρήσης.