Latest News

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης του Ερντογάν στις ΗΠΑ - Ποιοι οι λόγοι

 Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε στο CNN Turk την αναβολή της επίσκεψης του Τούκρου προέδρου, Ρετζάπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις... 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού στην Ουάσινγκτον, από τον Λευκό Οίκο υπήρξε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε τον πρόεδρο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο σε έναν αμοιβαία κατάλληλο χρόνο. Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να προσαρμόσουμε τα προγράμματά μας. Δεν έχουμε να ανακοινώσουμε καμία επίσκεψη προς το παρόν».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, η οποία είχε κλειδώσει” για τις 9 Μαΐου, δήλωσε νωρίτερα στο Bloomberg υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος Ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι “η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Ταγίπ Ερντογάν”. Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η νέα ημερομηνία επίσκεψης “θα συζητηθεί με τους ομολόγους του”.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες οι πραγματικοί λόγοι της αναβολής του ταξιδιού είναι  ότι η συνάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς δεν άρεσε πολύ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Λευκό Οίκο. Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες, που αναφέρουν ότι η Τουρκία είναι αυτή που δεν θέλει να γίνει αυτή η συνάντηση, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να δώσουν οικονομική βοήθεια 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ.

ADVERTISEMENT

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου ήταν το 2019, επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.