Latest News

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα ποδηλασίας – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έσπασε την κλείδα του (Βίντεο)

 «Πάγωσαν» οι θεατές με το περιστατικό που συνέβη σε μια στροφή σε μια κατάβαση, στον αγώνα της Χώρας των Βάσκων της Ιτσούλια, όταν μερικοί ποδηλάτες ενεπλάκησαν σε ένα σοκαριστικό ατύχημα. Μεταξύ των αναβατών ήταν και ο πρωταθλητής του Tour de France, Jonas Vingegaard, ο οποίος υπέστη... σοβαρά τραύματα.

Η πολλαπλή σύγκρουση σημειώθηκε μετά από πτώση ενός αναβάτη που έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα αρκετοί άλλοι να μην μπορέσουν να τον αποφύγουν, πέφτοντας πάνω του. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο μεταφέροντας με φορείο τους βαριά τραυματισμένους.

Δείτε το βίντεο από το ατύχημα:

Η ομάδα «Visma-Lease a Bike» είπε ότι ο Vingegaard έπσασε την κλείδα του αλλά υποφέρει από κατάγματα στα πλευρά και μυϊκούς τραυματισμούς. Τονίζεται όμως ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και έχει τις αισθήσεις του όμως παραμένει στο νοσοκομείο προληπτικά.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε επίσης ο αναβάτης της «Team Emirates» των ΗΑΕ, Jay Vine, του οποίου ο ιατρός επιβεβαίωσε αργότερα ότι υπέστη αυχενική μήτρα και δύο σπονδυλικά κατάγματα της θωρακικής σπονδυλικής στήλης.

Αναφορικά με τον αγώνα μόνο έξι αναβάτες από το προπορευόμενο γκρουπ κατάφεραν να συνεχίσουν και να διεκδικήσουν τη νίκη της κούρσας, με τον Νοτιοαφρικανό Louis Meintjes να τερματίζει πρώτος, δηλώνοντας: «Δεν είναι ο τρόπος που θέλεις να κερδίσεις».

bike_2_48e0c.png

bike_3_a06ca.png