Latest News

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Καλώς ήρθε η ανάπτυξη στον Πειραιά: Πόσα χρήματα θα διατεθούν για έργα

 


Τελικά φαίνεται πως έρχεται η ανάπτυξη στο Δήμο Πειραιά,  καθώς αναμένεται «οργασμός» έργων με χρηματοδότηση από...την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα,  83 εκατ. ευρώ για τουλάχιστον 51 έργα διατίθενται, με απόφαση εκχώρησης του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, στον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος «Αττική» 2021-2027.

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα:  

• 63 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: μέτρα ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια, σχολεία και δημόσιες υποδομές, δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, φυσική ανάπλαση των δημόσιων χώρων, ενεργειακή αναβάθμιση των πεζοδρομίων, βιοκλιματικές αναπλάσεις, «πράσινα» λεωφορεία, ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, έργα για την τουριστική προβολή του Δήμου, ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών, δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου κοινωνικής ένταξης και καινοτομίας κ.α.

 • 11 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες στήριξης της απασχόλησης, της εκπαίδευσης (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ), της υγείας, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, την αντιμετώπιση των κινδύνων της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων, όπως πρόσφυγες-μετανάστες και ρομά.

 • 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μέσω της προώθησης του καινοτόμου και έξυπνου οικονομικού και ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

Καλώς ήρθε η ανάπτυξη στον Δήμο Πειραιά αλλά απλά να πούμε ότι ανάλογες εξαγγελίες είχε κάνει και ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος προφανώς δεν πρόλαβε να τις υλοποιήσει όλες πριν φύγει από τη θέση του...