Latest News

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Φρίκη στη Γαλλία: Εντοπίστηκε βρέφος 4,5 μηνών σε προχωρημένη αποσύνθεση - Προφυλακίστηκαν οι γονείς

 


Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι άνδρες της χωροφυλακής που επισκέφθηκαν διαμέρισμα στην πόλη... Καν της βόρειας Γαλλίας (Νορμανδία). Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τοπικού εισαγγελέα Ζολέ Γκαρίγκ ένα βρέφος εντοπίστηκε την Πέμπτη, 4 Απριλίου, σε προχωρημένη αποσύνθεση, σκεπασμένο με πολλά ρούχα και αντικείμενα, ώστε να μην αναδύονται οσμές από τη σορό.

Το Σάββατο, 6 Απριλίου, συνελήφθη ο 25χρονος πατέρας του βρέφους με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ανηλίκου κάτω των 15 ετών ενώ η 21χρονη μητέρα κατηγορείται για απόκρυψη πτώματος και μη παροχή βοήθειας σε ανήλικο κάτω 15 ετών, που βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο εισαγγελέας δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου πως στον πατέρα, εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας  ανηλίκου κάτω των 15 ετών, απαγγέλθηκαν επίσης οι κατηγορίες της «διαρκούς κακοποίησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών» και της «βίαιης συμπεριφοράς κατά της συντρόφου του παρουσία ανηλίκου».

Επιπλέον και στους δύο γονείς απαγγέλθηκε η κατηγορία της παραμέλησης των γονεϊκών τους καθηκόντων με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσει σοβαρά η υγεία και η ασφάλεια του βρέφους. Οι δύο γονείς προφυλακίστηκαν και σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο πατέρας αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ενώ στη μητέρα προβλέπεται να επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά ετών.

Νεκρό επί τρεις εβδομάδες το βρέφος χωρίς να ειδοποιηθούν οι Αρχές

Οι γονείς δήλωσαν πως το άτυχο βρέφος έχασε τη ζωή του μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από τον νεαρό πατέρα στις 15 Μαρτίου. Υπολογίζεται πως το βρέφος βρισκόταν νεκρό στο σπίτι επί τρεις εβδομάδες χωρίς να ειδοποιηθούν οι Αρχές.

«Σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις της ιατροδικαστικής εξέτασης ευρέθησαν στοιχεία που δείχνουν πως το βρέφος είχε υποστεί βία», ανέφερε ο τοπικός εισαγγελέας και δήλωσε πως στη σορό βρέθηκαν ίχνη από χτυπήματα. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δώσει η νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η νεαρή μητέρα την περασμένη Πέμπτη ενημέρωσε για την κατάσταση την οικογένειά της αφού όπως είπε «δεν επιθυμούσε να στηρίζει πλέον αυτή την κατάσταση». Η γιαγιά της ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στις Αρχές. Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας η μητέρα είπε στην κατάθεσή της πως και ίδια υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης το ζευγάρι έχει ακόμα ένα παιδί, ένα αγοράκι 4 ετών. Η γιαγιά της 21χρονης δήλωσε πως η εγγονή της ζούσε «υπό την εξουσία» του συντρόφου της. «Αυτή δεν ήθελε να βλέπει κανέναν. Ούτε την μητέρα της δεν άφηνε να μπαίνει στο σπίτι τους», ανέφερε η γιαγιά της νεαρής μητέρας. Ο 25χρονος είχε φυλακιστεί για κλοπή με χρήση βίας και αποφυλακίστηκε το 2023. Ο ίδιος δεν είχε αναγνωρίσει το βρέφος όταν γεννήθηκε αλλά δεν αρνήθηκε πως είναι ο πατέρας.