Latest News

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Βαλτιμόρη: Το «Dali» είχε εμπλακεί και σε άλλη σύγκρουση όταν ανήκε σε ελληνική ναυτιλιακή (ΒΙΝΤΕΟ)

 Σοκ προκάλεσαν οι εικόνες από τη Βαλτιμόρη, όταν το πλοίο «Dali» φορτωμένο με εμπορευματοκιβώτια, προσέκρουσε πάνω στη γέφυρα Francis Scott Key, προκαλώντας την... κατάρρευσή της.

Από το απίστευτο δυστύχημα νεκροί θεωρούνται από το Λιμενικό, 6 εργάτες, οι οποίοι έκαναν εργασίες εκείνη τη στιγμή στο οδόστρωμα της γέφυρας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενεπλάκη σε σύγκρουση. Σύμφωνα με το Politico, είχε εμπλακεί σε σύγκρουση σε βελγικό λιμάνι το 2016.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία ναυτιλιακών δεδομένων Equasis, το Dali είχε προσκρούσει σε πέτρινη προβλήτα στο λιμάνι της Αμβέρσας, καθώς έφευγε για το γερμανικό λιμάνι του Bremerhaven. Είχε προκληθεί βλάβη, με αποτέλεσμα να παραμείνει εκεί για επισκευές.

Την εποχή εκείνη το πλοίο ανήκε στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, Oceanbulk Maritime, πριν πωληθεί στην Grace Ocean με έδρα τη Σιγκαπούρη λίγους μήνες αργότερα.

Αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία ο καπετάνιος του πλοίου εξέπεμψε SOS όσο έφτανε προς τη γέφυρα προκειμένου οι Αρχές να περιορίσουν την κίνηση. Αστυνομικοί και οι υπάλληλοι που ήταν πλησίον της γέφυρας έδωσαν καθοριστικές εντολές για να σταματήσει άμεσα η κίνηση καθώς έβλεπαν το 300 μέτρων μήκους πλοίο να πλησιάζει επικίνδυνα τον πυλώνα.