Latest News

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Ξηλώθηκαν» δύο υπουργοί, στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη - Γιατί «παραιτήθηκαν» Σταύρος Παπασταύρος και Γιάννης Μπρατάκος


Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση καθώς ξηλώθηκαν δύο υπουργοί που είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού στο... Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Επισήμως δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης.- αποπομπής  των δύο υπουργών,  αλλά φαίνεται πως πλήρωσαν την παρουσία τους σε κοινωνική εκδήλωση στο σπίτι του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ΜΜΕ Βαγγέλη Μαρινάκη  που προσπάθησε  να συνδέσει η κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από την πρόταση μορφής,  υποστηρίζοντας ότι  «οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν».


Η παρουσία των δύο υπουργών στο σπίτι του επιχειρηματία φαίνεται πως κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα και οδήγησε στην έξοδο τους από το κυβερνητικό σχήμα και το Μέγαρο Μαξίμου...

Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, ενώ όπως σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα. «Προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους» ανέφεραν.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. «Δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπόλοιπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν. Για να δείτε ότι περιφρονείτε τη λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε σημερινή ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε τρία ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, με το πρώτο να αναφέρει: «Τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου – Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως “οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν”; Η γραμμή Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να κατηγορεί τον “υπονομευτή” και το Μαξίμου να συναντάται μαζί του;».

Νωρίτερα σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης συναντήθηκαν με γνωστό επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για μια φιλική συνάντηση το βράδυ της Κυριακής.

Από την πλευρά του, υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στα δημοσιεύματα για συνάντηση που είχαν δύο υπουργοί στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε πως ήταν μια «κοινωνική συνάντηση που ήταν και άλλοι άνθρωποι, η κοινωνική συνάντηση μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα». Όμως, παρατήρησε, «στη μία περίπτωση έχω πολιτικό αποτέλεσμα, την πρόταση δυσπιστίας, στην άλλη περίπτωση (σ.σ. αυτήν της συνάντησης) ποιο είναι το πολιτικό αποτέλεσμα;». Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «οι επιχειρηματίες του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης έχουν τη δουλειά τους να κάνουν, η κυβέρνηση έχει τη δική της δουλειά».

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ  για τις παραιτήσεις Παπασταύρου - Μπρατάκου 

 «Καλή τύχη στους επόμενους»

Αιχμηρή ανακοίνωση για τις παραιτήσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εύχεται καλή τύχη στους επόμενους.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν: «Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί.

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.
Καλή τύχη στους επόμενους...».