Latest News

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Greek mafia, ΟΥΚαδες και Πυρήνες της Φωτιάς: Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα πιθανόν στον Πειραιά 
Υπό το φόβο βομβιστικής ή ένοπλης επίθεσης πιθανόν στον Πειραιά, όπου φαίνεται να  ήταν το επίκεντρο της δράσης τους, αποφασίστηκαν εσπευσμένα οι συλλήψεις του πρώην τρομοκράτη και των τριών ανδρών, δύο εκ των οποίων ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ήδη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται υπό εξέλιξη για την σκιαγράφηση της πλήρους δράσης του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», των δύο ΟΥΚάδων και του «πορτιέρη» που κατείχαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση του Τμήματος Εκβιαστών.

Η πληροφορία για τα δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και την επικείμενη «συνεργασία» τους με το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων» έφθασε στις Αρχές πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τους αστυνομικούς να αποφασίζουν να δράσουν άμεσα φοβούμενοι ότι προπαρασκευάζεται μεγάλο χτύπημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, σε μία πρώτη «ανάγνωση» των στοιχείων, εκτιμούν ότι το χτύπημα θα ήταν σε βάρος ανθρώπων της νύχτας, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές γωνίες της υπόθεσης αναζητώντας τη «διαδρομή» που ακολούθησαν τα εκρηκτικά μέχρι να καταλήξουν στην κατοχή των στελεχών του ΠΝ καθώς πρόκειται για υλικό που δεν χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, ούτε έχει διαπιστωθεί σχετική απώλεια.

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και η συνεργασία του πρώην μέλους της οργάνωσης με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Πάντως θεωρούν ότι πρόκειται να αντληθούν πολύ σημαντικά στοιχεία τόσο από τα κινητά των συλληφθέντων, όσο και από ένα τετράδιο με σημειώσεις που βρέθηκε στη κατοχή του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τρεις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα από το Εκβιαστών, από το Ανθρωποκτονιών καθώς και από την Αντιτρομοκρατική.

Nα σημειωθεί ότι ένα από τα στελέχη του ΠΝ και ο πορτιέρης που είναι αδέρφια, καθώς και ο 4ος συλληφθείς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ, καθώς και για βιασμό.

Στον Εισαγγελέα και από εκεί στα δικαστήρια Πειραιά οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι αρμόδια είναι τα δικαστήρια Πειραιά κι έτσι μεταφέρονται στον αρμόδιο εισαγγελέα εκεί.

Πρόκειται για τον Χ.Τ. 45 ετών, τα δίδυμα αδέλφια 32 ετών (ο ένας μόνιμος υπαξιωματικός ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού και ο άλλος πορτιέρης στο σε γνωστό club της Αθήνας) και έναν 35 χρονος μόνιμος ΟΥΚ του ΠΝ που υπηρετεί στην ίδια μονάδα. Ο 45χρονος, ο πορτιέρης και ο 35χρονος ΟΥΚάς δεν απολογήθηκαν. Ο 34χρονος μόνιμος ΟΥΚας δήλωσε ότι αυτά που του βρήκαν ήταν ξεχασμένα από ασκήσεις και θα τα επέστρεφε στη μονάδα.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος ενώ κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

ADVERTISEMENT

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες – ο παλιός γνώριμος των Αρχών από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», οι δύο ΟΥΚάδες του Λιμενικού και ένας πορτιέρης σε κλαμπ – είχαν στην κατοχή τους πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδυκαυστα φυτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώην στέλεχος των Πυρήνων φέρεται να είχε στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες ότι στελέχη του ΠΝ κατέχουν σημαντική ποσότητα εκρηκτικών και ετοιμάζονται να τη διαθέσουν σε άτομο που έχει κατηγορηθεί για τρομοκρατία. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο το πρώην μέλος της οργάνωσης ήθελε τις εκρηκτικές ύλες.

Γι’ αυτό και στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει η συνεργασία που φέρεται να είχε ο συλληφθείς με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό. Από τη συνεργασία τους αποκαλύπτεται η σύνδεση μεταξύ μελών της Greek Mafia με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή, μεταπηδούν από την τρομοκρατία στο οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν το εν λόγω άτομο ετοίμαζε κάποιο χτύπημα για λογαριασμό ανθρώπων της «νύχτας».

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της εγχώριας μαφίας, ενώ στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλια, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φυτίλια, δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ειδικότερα, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώην μέλους της οργάνωσης βρέθηκε ένα όπλο καθώς και ένα τετράδιο με σημειώσεις το οποίο ήδη βρίσκεται υπό ανάλυση καθώς φέρεται να περιέχει σημαντικά στοιχεία, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής περισσότερα γνωστά.

antikeimena-arthroyΣτην κατοχή των υπολοίπων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, TNT σε τεμάχια των 250 γραμ., τέσσερις πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες, χειροβομβίδα κα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το υλικό δεν χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, ούτε έχει διαπιστωθεί σχετική απώλεια. Αμφότεροι υπηρετούσαν σε διοικητικές θέσεις και δεν είχαν πρόσβαση σε πολεμικό υλικό.