Latest News

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ποιος εκδότης - δημοσιογράφος εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης; (EIKONA)

Σοκ στο χώρο των media και της πολιτικής έχει προκαλέσει η εμπλοκή γνωστού εκδότη-δημοσιογράφου και υποψήφιου με...
το Ποτάμι, σε κύκλωμα απάτης.
 Η Αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, προέβη στη δημοσιοποίηση των ονόματων τριών εκ των πέντε ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε εταιρεία «πυραμίδα», με το σκεπτικό ότι είναι πιθανόν να έπεσαν θύματα απάτης και άλλα άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχαν ο 50χρονος Αυστριακός υπήκοος Herbert Teissel,  η 46χρονη σύζυγό του Anna Teissel, του Stanislaw και της Maria, υπήκοος Αυστρίας, η οποία γεννήθηκε στην Πολωνία.
Ο δημοσιογράφος που -σύμφωνα με την αστυνομία - εμπλέκεται στο κύκλωμα και δηλώνει ..
βραβευμένος και εκδότης περιοδικών και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων είναι ο Φωκίωνας Φουντουκίδης. Ο 54χρονος είχε κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην Β` Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έγραφε προς τους υποψήφιους ψηφοφόρους του:

«Είμαι δημοσιογράφος. Εκδίδω περιοδικά και διατηρώ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (ηλεκτρονικές εφημερίδες) σε περιοχές στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπως το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα κ.α.Εκδότης υπήρξα επίσης της πανελλαδικής εφημερίδας για την οικολογία και το περιβάλλον «Βιολογικά» καθώς και της ιστορικής-πολιτιστικής εφημερίδα «Πόντος». Εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και τιμήθηκα με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης 1992 για το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Ίμβρο» όπου αποκάλυπτα τα δράμα των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου που καταπιέζονταν από το ρατσιστικό τουρκικό καθεστώς. (...)Αγαπώ την πολιτική και τη θεωρώ μία ανώτερη μορφή εθελοντισμού. Δεν είχα ψηφίσει κανένα κόμμα τα τελευταία 14 χρόνια, ως τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καθώς το παλιό πολιτικό σύστημα δεν εξέφραζε τα όνειρα μου για την Ελλάδα του αύριο. Είμαι από αυτούς που δεν είχαν και δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν αυτά τα 14 χρόνια. Η λύση ήρθε από το "Ποτάμι" που με ξανάβαλε στην πολιτική. Νέα νοοτροπία, φρέσκιες ιδέες, ανοιχτό σε όλους, δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας.»

Η απάντηση 

Με μία επιστολή ο υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β' Θεσσαλονίκης Φωκίωνας Φουντουκίδης απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις αστυνομικές αρχές που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε υπόθεση απάτης που φέρεται να συμμετείχε.
Ολόκληρη η επιστολή του δημοσιογράφου:

Αγαπητοί φίλοι,

Εμφανίζομαι ψευδώς στα δημοσιεύματα ως εκπρόσωπος της εταιρίας εκπτώσεων lyoness. Δεν έχω καμία σχέση με εκπροσώπηση της εταιρίας, δεν έχω καμία εργασιακή σχέση μαζί της. Είμαι ένας απλός κάτοχος εκπτωτικής κάρτας μέλους καταναλωτή, που παρέχεται εντελώς δωρεάν, όπως άλλα 120 χιλιάδες μέλη στην Ελλάδα και άλλα 4 εκατομμύρια μέλη αυτής της καταναλωτικής κοινότητας στον κόσμο. Τηλεφωνείστε στα γραφεία της εταιρίας (23920 21103) για να σας διαβεβαιώσ 00003140 υν ότι δεν έχω καμμία εργασιακή σχέση μαζί της. 

Η ίδια η εταιρία εξέφρασε την μεγάλη της έκπληξη για το γεγονός ότι το όνομα μου συμπεριλαμβάνεται στους ...εκπροσώπους της!

Είμαι ένας απλός κάτοχος της εκπτωτικής κάρτας μέλους της εταιρίας lyoness καταναλωτών με την οποία παίρνουμε εκπτώσεις όταν κάνουμε αγορές απο συμβεβλημένες επιχειρήσεις. Η εταιρία λειτουργεί νόμιμα εδώ και 10 χρόνια, έχει συμβεβλημένες 2.500 επιχειρήσεις περίπου στην Ελλάδα και 40.000 σε όλο το κόσμο (σε 45 χώρες) που παρέχουν εκπτώσεις στους καταναλωτές κατόχους της εκπτωτικής κάρτας μέλους της Lyoness. Μεταξύ των συβεβλημένων επιχειρήσεων βρίσκονται πολύ μεγάλες επιχειρήσεις όπως η αλυσίδα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Κωτσόβολος, Jumpo, mark Spenser, έως πρόσφατα η ΕΚΟ κ.α. και διεθνείς κολοσσοί όπως Μακνόναλτς, LIDL, microsoft και χιλιάδες άλλα γνωστά ονόματα του διεθνούς εμπορίου. Δεν είναι δυνατόν να συνεργάζονται, να έχουν συνάψει συμβόλαια συνεργασίας και να παρέχουν εκπτώσεις τόσες πολλές, μεγάλες και χιλιάδες επιχειρήσεις και να μην είναι απόλυτα βέβαιοι για τη νομιμότητα της. 

Δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου στη Μυτιλήνη ούτε στα Μέγαρα ούτε τα τελευταία 3 χρόνια στον Βόλο όπου εμφανίζονται στο δημοσίευμα να έχουν δήθεν εξαπατηθεί επιχειρηματίες που θα συνέβαλαν την επιχείρηση τους και θα έδιναν εκπτώσεις στους 120 χιλιάδες καταναλωτές - μέλη της εκπτωτικής εταιρίας της Ελλάδας. 

Η διαδικασία συμβολής των επιχειρήσεων είναι ανοιχτή και αναρτημένη στην ιστοσελίδα της εταιρίας στο διαδίκτυοwww.lyoness.gr και μπορεί να την κάνει μόνος του διαδικτυακά κάποιος επιχειρηματίας αν το επιθυμεί. 

Από όσο γνωρίζω ο εξοπλισμός που χρειάζεται μια επιχείρηση για να διεκπεραιώνονται οι εκπτώσεις έχει κόστος για να αγοραστεί από τις επιχειρήσεις που θα ήθελαν να συμβληθούν και δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι "απάτη" να πωλείται ο εξοπλισμός από τη Lyoness. 

Επίσης όποιος θέλει να διαπιστώσει εάν γίνονται πράγματι αγορές "μεταξύ των δήθεν συναλλασομένων επιχειρήσεων", όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την εκπτωτική αυτή κάρτα, μπορεί να την προμηθευτεί εντελώς δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας www.lyoness.gr και να πάει να κάνει μία αγορά σε μία από τις 500 επιχειρήσεις που είναι συμβεβλημένες στη Θεσσαλονίκη (2.500 σε όλη την Ελλάδα-40.000 σε όλο τον κόσμο) για να διαπιστώσει εάν θα κερδίσει μία μικρή έκπτωση. Ο κατάλογος των συμβεβλημένων επιχειρήσεων βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της εταιρίαςwww.lyoness.gr

Η διοχέτευση πληροφοριών που με εμφανίζουν να έχω σχέση με τη διοίκηση ή το στελεχιακό προσωπικό της επιχείρησης Lyoness ή να δουλεύω στην εταιρία "που υπόσχεται εύκολο κέρδος στις επιχειρήσεις", σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι συκοφαντική και θα κινηθώ νομικά με μηνύσεις για να προστατευτώ από τη συκοφαντία. 

Ευχαριστώ Φωκίων Φουντουκίδης