Latest News

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Μακελειό σε ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέζη στη Γλυφάδα: Ποιοι είναι τρεις νεκροί και ο δράστης που αυτοκτόνησε (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Σοκάρει το μακελειό με τρεις νεκρούς από τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέζη στη Γλυφάδα, ενώ ο δράστης αυτοκτόνησε...
με καραμπίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για τον Ηλία Κουκουλάρη ( καπετάνιος, διευθυντής τεχνικού τμήματος), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση) και τη Μαρία Καρνέση (αδερφή του μεγαλομετόχου Σπύρου Καρνέση).

efoplistria2 222e5

Ο πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, περίπου 70 ετών εισέβαλε στα γραφεία της εταιρείας European Product Carriers, της οικογένειας Καρνέση στην οδό Αρτεμισίου 2 στη Γλυφάδα και άρχισε να πυροβολεί λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας. 

Ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους μέσα στα γραφεία της εταιρείας. Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε μέσα στο κτήριο, από το οποίο διέφυγαν οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.

Ο Αιγύπτιος δράστης που οι Έλληνες τον φώναζαν «Άρη» αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής και αυτοκτόνησε με την καραμπίνα που βρέθηκε δίπλα του. Ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας που είχε απολυθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν για χρόνια επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.



Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Εργαζόμενες κρύφτηκαν σε τουαλέτα 

Μετά την έφοδο στο κτήριο της ναυτιλιακής εταιρείας, η ομάδα της ΕΚΑΜ εντόπισε και δύο γυναίκες που είχαν κρυφτεί για να γλιτώσουν από τα πυρά. 

Οι δύο εργαζόμενες είχαν κρυφτεί σε μία τουαλέτα, για να προστατευθούν από τον ένοπλο. Οι αστυνομικοί τις εντόπισαν και φέρεται να μην έχουν τραυματιστεί. Οι δύο γυναίκες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Ο δράστης είχε εισβάλλει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί, είχε ακόμα δικαίωμα πρόσβασης στον χώρο. Κατά την είσοδό του, είπε ότι πήγαινε μέσα για να καθαρίσει. Πρώτα ανέβηκε στον ημιώροφο όπου πυροβόλησε δύο άτομα και μετά σταμάτησε στον δεύτερο όροφο, όπου πυροβόλησε ένα ακόμη άτομο, πιθανότατα γυναίκα.

WhatsApp_Image_2024-02-12_at_1.14.38_PM_10f1a.jpeg
Ποια είναι η ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένεια Καρνέζη

 Η εταιρεία European Product Carriers  δραστηριοποιείται υπό την ομπρέλα της European Navigation. Η European Product Carriers έχει στόλο 19 δεξαμενοπλοίων (έξι εκ των οποίων είναι υπό ελληνική σημαία) και ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση, που είναι και μεγαλομέτοχος με 63,8% στην ΕΛΙΝΟΪΛ, εταιρεία εμπορίας πετρελαίου, δεύτερη μεγαλύτερη σε τζίρο, στην Ελλάδα.


Το χρονικό του τρόμου

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν πρώην υπάλληλος, ηλικίας 70 ετών περίπου, με καταγωγή από την Αίγυπτο, που απολύθηκε πριν λίγες μέρες, μπήκε στα γραφεία της εταιρίας και άνοιξε πυρ κατά πάντων.

Έξω από το κτήριο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, με τα ΕΚΑΜ να μπαίνουν λίγο πριν από τις 11.30 το πρωί.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το σημείο.

Κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της Τροχαίας:

  • Λ. Ποσειδώνος και πλατεία Φλέμινγκ
  • Λ. Καραμανλή και Καλυψούς
  • Αρτεμισίου και Ροντήρη

Οι Αστυνομικοί δεν έχουν επικοινωνία μαζί του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ένα κενό ασφαλείας, και μπήκε από το πάρκινγκ στους ορόφους της εταιρίας.

 Ξεκίνησε η επιχείρηση των ΕΚΑΜ που μπαίνουν στο κτήριο, καθώς ο δράστης φέρεται να παραμένει ταμπουρωμένος στον δεύτερο όροφο των γραφείων της εταιρείας.

Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να μπει στο κτήριο καθώς ο ένοπλος είναι ακόμη μέσα. Απέξω περιμένουν δύο κινητές μονάδες, μια μηχανή και ένα ασθενοφόρο. 


Σε μεγάλη αναστάτωση είναι υπάλληλοι της εταιρείας που βρίσκονται έξω από το κτήριο και καλούν τους συγγενείς τους για να τους ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.


glifada1_3610f.jpgglifada2_843de.jpgglifada3_7c356.jpgglifada4_1f5ed.jpg


ktirio 2b7d1