Latest News

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: DNA εντοπίστηκε σε ρούχα που έκαψαν χούλιγκαν – Στο στόχαστρο και η αποθήκη με τα «πολεμοφόδια»

 
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση περισσότερων χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, που κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη... την Παρασκευή.

Δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη –κι ενώ οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό– έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Ωστόσο, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και τώρα οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» τους άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.

Η αποθήκη με τον οπλισμό

Στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν, για να κρύβουν τα «πολεμοφόδιά» τους (π.χ. φωτοβολίδες). Φαίνεται ότι δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν οι μόνοι που είχαν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης – άρα πιθανότατα και τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.

Οι βασικοί ύποπτοι για τον αρχηγικό τους ρόλο, θα κληθούν από τις Αρχές να καταθέσουν τελευταίοι, κι αφού έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση και την ενδεχόμενη ενοχή τους.