Latest News

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Ερωτήματα για τη «σιωπή των αμνών» στο Δήμο Πειραιά - Κάνουν τους Κινέζους για τη γνωμοδότηση της Cosco

 
Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τη 
σιγή ιχθύος που συνεχίζεται εκ μέρους της Δημοτικής αρχής Πειραιά για την γνωμοδότηση των περιβαλλοντικών όρων...της Cosco.                                                   


Όπως είχε αποκαλύψει reportaznet.gr ο Δήμος Πειραιά δεν έστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβουλίου στις 30/8/2023 κατά των περιβαλλοντικών όρων της Cosco για τα έργα του λιμανιού  στην Πειραϊκή που πρόκειται άμεσα να ξαναρχίσουν.

Αυτό αποδεικνύεται  από το έγγραφο του ΥΠΕΝ- έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων  ΑΕΠΟ (15/9/2023) (σελ 5 και 6) στο οποίο εμφανίζονται οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση, αλλά απουσιάζει η αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά!


Στα τελευταία δύο δημοτικά συμβούλια ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης  Αλέκος Κοτέας συνεχίζει να θέτει την ερώτηση και να ζητάει απαντήσεις για ποιον λόγο δεν εστάλη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Καμία απάντηση όμως δεν δίδεται εκ μέρους της Δημοτικής αρχής παρόλο που έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των 20 ημερών!

Εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:                                                                                                        

Οφείλεται στην απουσία του Δημάρχου από τα Δημοτικά Συμβούλια, η έλλειψη απάντησης και ενημέρωσης;    

                                                                   

Ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό, δεν θα έπρεπε να τίθεται και από την άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης;         

                                                                                       


Τελικά μήπως η σιωπή της Δημοτικής αρχής σχετίζεται με την εκδοχή της σκόπιμης μεθόδευσης  προκειμένου να μην χαλάσει τις σχέσεις της με την Cosco;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους από την διαβούλευση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων των έργων της Cosco;