Latest News

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: «Ναυάγησε» το CAR TERMINAL της COSCO στο Παλατάκι - Αποσύρθηκε το αίτημα από το μποφόρ των αντιδράσεων

 


Μποφόρ από αντιδράσεις ξεσηκώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις παρατάξεις, τον Σύλλογο Εκτάκτων αρχαιολόγων ΣΕΚΑ οι οποίοι...

ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής δήλωσαν την αντίθεσή τους στη νέα αποικιοκρατικού τύπου αξίωση της COSCO να εγκαταστήσει  car terminal σε χώρο του επιβατηγού λιμένα που αποτελεί μέρος του αρχαιολογικού χώρου του  Κονώνειου τείχους.                                                    

Φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι  μέσα σε 3 ημέρες έστειλαν  αιτήματα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση επί του θέματος. 

Κατόπιν όλων αυτών των αντιδράσεων, η COSCO με επιστολή της στο ΥΠΠΟ απέσυρε το απαράδεκτο αίτημά της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε αρνητική εισήγηση από την υπηρεσία



Πάντως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η επαγρύπνηση της κοινωνίας μπορεί να κινητοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις και να ακυρώσει ενέργειες που στρέφονται εναντίον της.

Αξίζει να αναφέρουμε τους :  Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων  ΣΕΚΑ,

 Παναγιώτη Χατζηπέρο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής πρώην  αντιπεριφερειάρχη Νήσων 

Νίκο Αμπατιέλο, βουλευτή ΚΚΕ

Χαραλαμπάκη Γιάννη ,μέλος της ΚΕ του ΜΕΡΑ 25

Μάλαμα Κυριακή, Τομεάρχη Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ιωάννη Καρδαρά, εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά  

Αλλά και να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που δίνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της πόλης μας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ποιότητας ζωής στον Πειραιά.

Παρατηρητήριο Πειραϊκής  


Η COSCO ανακάλεσε το αίτημα, εμείς επιμένουμε πως δεν χωράει car terminal στο Παλατάκι

 

H COSCO προχώρησε σε ανάκληση του αιτήματός της για αλλαγή χρήσης στο Παλατάκι ώστε να γίνει car terminal γι’ αυτό και το σχετικό θέμα αφαιρέθηκε από τη σημερινή ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Εμείς επιμένουμε πως δεν θα αφήσουμε να προχωρήσει το σχέδιο αυτό, όποτε κι αν επανέλθει από την εταιρεία.

 

Πρέπει η COSCO να καταλάβει πως το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι της και πως οφείλει να σέβεται τη νομοθεσία, στην προκειμένη την αρχαιολογική νομοθεσία, όπως και τα οριζόμενα στη σύμβαση παραχώρησης.

 

Η παράταξή μας αντέδρασε για άλλη μια φορά δημοσιοποίησε το θέμα, ζήτησε να παραστεί δια ζώσης στην συνεδρίαση του ΚΑΣ, οργάνωσε τον αντίλογο της στην βάσει πραγματικών επιχειρημάτων και ανέδειξαν όλους τους λόγους που αποδεικνύαν ότι το αίτημα της COSCO δεν πρέπει να ικανοποιηθεί.

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες