Latest News

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Έγινε η εκταφή του Όλιβερ, στις έρευνες και το Ανθρωποκτονιών – Συμπληρωματική κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του χάσκι


 Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βασανισμού του Όλιβερ στην Αράχωβα στην οποία συμμετέχει πλέον και το Ανθρωποκτονιών. Κλιμάκιο από την Αττική μετέβη στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει διεξοδικά... το περιστατικό.

Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό, είχε αποφασιστεί να βρεθεί το σημείο ταφής του χάσκι, το οποίο λένε ότι βρίσκόταν σε μια χωματερή, προκειμένου να υπάρξει εκταφή για να γίνει ενδελεχής εξέταση του ζώου και να διαπιστωθεί τελικά τι έχει συμβεί.

Ο ιδιοκτήτης του χάσκι το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες, η εκταφή έγινε και η νεκροτομή-νεκροψία θα γίνει στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρδίτσας, από τους ιατροδικαστές κκ. Τόντη και Δούκα.

Την υπόθεση αναλαμβάνουν έμπειροι στο έγκλημα αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, καθώς είναι πολύ πιθανό ο βασανιστής του ζώου να βρίσκεται ακόμη στην Αράχωβα.

Σε δηλώσεις της η κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι είπε πως το ζώο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, με αφόρητους πόνους και αιμορραγία. «Έχω δει πολυτραυματίες σκύλους από δαγκώματα, από τροχαία, από δηλητηρίαση. Αυτό ήταν κάτι που ξέφευγε από αυτό που περίμενα να αντικρίσω» είπε περιγράφοντας την κακοποίηση που υπέστη ο Όλιβερ, ο οποίος «κατέληξε σε 11-12 ώρες από τη στιγμή που μου το έφεραν, δεν άντεξε η καρδιά του» εκτίμησε η κτηνίατρος.

Ξεσπά ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ: «Θα το πάω μέχρι τέλους – Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει»

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ ξεσπά και ζητάει απ’ όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. 

«Θα το πάω μέχρι τέλους, πρέπει να βρεθεί ο εγκληματίας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μιλώντας στο Mega. «Δεν έφευγε μακριά, πήγαινε στα 100 με 200 μέτρα και τον έβλεπα», είπε ο ίδιος για τον σκύλο του. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατηγορούμενος. Αυτά που ακούγονται για κάμερες, παίκτες ριάλιτι δεν έχουν επιβεβαιωθεί».

«Η κοινωνία γνωρίζει, πρέπει να μιλήσει – όποιος γνωρίζει πρέπει να μιλήσει», τόνισε για τον Όλιβερ. «Τον γνώριζαν όλοι, γνώριζαν όλοι την οικογένειά μου», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι δεν είχε προστριβές με άλλους, «ήταν ένα ήσυχο σκυλί εδώ και 8 χρόνια, δεν είχε ενοχλήσει κανέναν».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.