Latest News

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Την ξέκανα, ένας λιγότερος πάνω στη γη» - Ήταν σεσημασμένος, αλλά δεν τον είχαν συλλάβει


 Συγκλονιστικά είναι τα όσα αφηγείται φίλη της 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Σαλαμίνα, αναφορικά με την σχέση του 71χρονου με το θύμα του και την κακοποίηση που είχε υποστεί πολύ πριν από... τη δολοφονία.

Μιλώντας η φίλη της 43χρονης, με την οποία είχαν γνωριστεί στο σχολείο όπου πήγαιναν τα παιδιά τους και η οποία γνώριζε και τον μετέπειτα δολοφόνο της 43χρονης, περιέγραψε ότι η φίλη της είχε πέσει και άλλες φορές θύμα ξυλοδαρμού από τον 71χρονο, ο οποίος φερόταν απρεπώς και στο παιδί της.

«Στην αρχή της σχέσης τους δήλωνε ευτυχισμένη και έλεγε ”βρήκα τον άνθρωπό μου, είμαι ερωτευμένη, τα πάω καλά”. Μετά από λίγο καιρό, όμως, διακρίναμε ένταση και εκνευρισμό ανάμεσά τους. Πολλές φορές την έβλεπα με γυαλιά ηλίου, ακόμα κι αν είχε συννεφιά. Μου έλεγε ότι είχε ευαισθησία στο φως. Έβλεπα τα μάτια της μελανιασμένα και τα χείλη της σκισμένα και μου έλεγε πως είχε χτυπήσει. Τον κάλυπτε συνέχεια. Πολλές φορές τον είχα ακούσει εγώ η ίδια να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει», είπε η γυναίκα.

«Πολλές φορές σχολίαζε το παιδί με ανεπίτρεπτα επίθετα, του έπιανε τα γεννητικά του όργανα, το πείραζε, του έριχνε καρπαζιές στο κεφάλι. Δεν μπορώ να ξέρω σε τι στάδιο έχει φτάσει το πείραγμα. Εκείνος πάντα την απειλούσε ότι θα την καταγγείλει, θα τη χωρίσει, ”θα σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια, θα σε μαζεύουν από τα χαντάκια”, της έλεγε», είπε χαρακτηριστικά η φίλη της Γεωργίας, και συμπλήρωσε: «Πάντα το βράδυ όμως τους βρίσκαμε μαζί».

 «Άδειασα το όπλο, μπαπ, μπαπ, μπαπ – Νιώθω ξαλαφρωμένος»

Η φίλη της Γεωργίας περιέγραψε και τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία της και τα όσα της είπε ο δράστης, όταν τον κάλεσε στο τηλέφωνο, πριν συλληφθεί και ενώ ακόμη θεωρούνταν ύποπτος.

Όπως ανέφερε η ίδια, αρχικά έκανε τον ανήξερο, όμως η συμπεριφορά του ήταν ανησυχητικά κυνική.

«Τον πήρα και του είπα ”τι έκανες, ρε;”. Έκανε πως δεν συνέβαινε τίποτα. Όταν του είπα ότι η Γεωργία είναι νεκρή, μου είπε ”ε, πώς κάνεις έτσι, ένας λιγότερος πάνω στη γη”. ”Πας καλά; Δεν σε βλέπω να ταράζεσαι”, του είπα, ”δεν ντρέπεσαι; Μόνο αυτό έχεις να πεις;”, και μου απάντησε πως δεν έχω αποδείξεις ότι το έκανε εκείνος», είπε η γυναίκα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, στη συνέχεια της τηλεφώνησε και τη ρωτούσε τι έλεγαν στα μέσα ενημέρωσης, με την ίδια να ενημερώνει την αστυνομία για την επικοινωνία τους.

Η ίδια ανέφερε ότι από την ΕΛ.ΑΣ. της ζήτησαν να του τηλεφωνήσει ξανά, προκειμένου να καταφέρει να εντοπίσει το στίγμα του, και τότε ο δράστης τής είπε ότι πήγαινε σπίτι της, να πιούν καφέ.

«Φοβήθηκα πολύ. Πήρα ξανά την αστυνομία και τους το είπα. Μου είπαν να απομακρυνθώ από το σπίτι, να πάω στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας, και να τον πάρω και πάλι τηλέφωνο» σημείωσε η γυναίκα, ενώ πρόσθεσε:

«Τον πήρα πάλι τηλέφωνο. Μου είπε ”τη βρήκα την π@@, την κ@@@, την ξέκανα. Πήγα εκεί στην πόρτα και πυροβόλησα, μπαπ, μπαπ, μπαπ. Το άδειασα τελείως. Αδελφάκι μου, νιώθω πολύ ελεύθερος τώρα που στα είπα. Ξαλάφρωσα. Έχω μαζί μου ένα 45αρι και έξι-επτά σφαίρες. Όποιον βλέπω θα τους πάρει ο Χάρος. Χαλάλι της, ας πάω και στο χώμα, ας πάω και στη φυλακή”».

Η γυναίκα πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όπως της είπαν, και λίγο αργότερα ένας αστυνομικός ειδοποίησε ότι ο 71χρονος είχε συλληφθεί.

«Ας αναπαυθεί εν ειρήνη. Τελείωσαν τα βάσανά της. Μακάρι να μπορούσε να μιλήσει λίγο νωρίτερα», κατέληξε η φίλη της 43χρονης.

Καταδίκη για ενδοοικογενειακή βία είχε ο δράστης, αλλά δεν εκτελέστηκε ποτέ γιατί άλλαξε ταυτότητα

Συγκλονιστικές είναι οι πτυχές της υπόθεσης της γυναικοκτονίας της 43χρονης από τη Σαλαμίνα, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, ο 71χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης είχε βίαιο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε καταδικαστεί το 2019 για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του από το 2013 από γυναίκα.

Ο άνδρας αναζητήθηκε ωστόσο δεν συνελήφθη ποτέ. Ο καιρός πέρασε και, όπως σημείωσαν αστυνομικές πηγές, ο άνδρας δικάστηκε ερήμην με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε 1,5 χρόνο φυλακή για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή.

Η απόφαση ωστόσο δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς αφενός ο άνδρας δεν προσήλθε ποτέ στο δικαστήριο, αφετέρου άλλαξε ταυτότητα το 2009 δηλώνοντας μάλιστα διαφορετικά ονόματα πατρός και μητρός αλλά, άγνωστο πώς, στο δικαστήριο δικάστηκε με τα παλιά στοιχεία ταυτότητας.

«Όταν έγινε το δικαστήριο το 2019, ο άνδρας δικάστηκε με τον αριθμό και τα στοιχεία της προηγούμενης ταυτότητας. Έτσι όταν μετά άλλαξε, αν κάποιος έλεγχε τα στοιχεία της νέας ταυτότητας, δεν έβγαινε κάτι σε βάρος του» εξήγησαν πηγές με γνώση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί για τη δολοφονία της συντρόφου στη Σαλαμίνα.



Τι λέει η  αδερφή της 43χρονης για τις «δικαιολογίες» του 71χρονου


Εν τω μεταξύ στην κατάρριψη των όσων είπε ο 71χρονος για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει την δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα προχώρησε η αδερφή του θύματος το πρωί της Πέμπτης.

Όπως είπε η γυναίκα «δεν υπήρχε ζήλια. Επτά χρόνια γνωριζόντουσαν. Από τα λεγόμενα της αδερφής μου ήταν θέμα ότι αυτός βολεύτηκε δίπλα σε μια κοπέλα, ας πούμε, ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει. Μετά δεν ξεκόλλαγε και όταν έφτασε στα άκρα η υπόθεση επειδή δεν δούλευε και καθόταν και η αδερφή μου αντέδρασε έγινε το φονικό».

«Δεν φανταζόμασταν ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα μια τέτοια τραγική εξέλιξη. Θα είχαμε κινητοποιηθεί με τη μητέρα μου και θα την είχαμε βγάλει από τη Σαλαμίνα» συμπλήρωσε. «Σκέφτομαι το παιδί της που ήταν όλη μέρα μαζί και ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο. Έχω χάσει τη λογική μου» πρόσθεσε η αδερφή της 43χρονης.

«Αν είχε ίχνος ευαισθησίας να σκεφτόταν ποιον πάει να καταστρέψει. Δεν κατέστρεψε μόνο την αδερφή μου, κατέστρεψε και το παιδί» κατέληξε για τον 71χρονο δολοφόνο η αδερφή της 43χρονης από τη Σαλαμίνα.