Latest News

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Αυτοί είναι οι δύο κακοποιοί με το βαρύ ποινικό παρελθόν (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πλούσιο ποινικό βιογραφικό με δ
ιακίνηση μεταναστών, ναρκωτικά και όπλα, έχει ο συνεργός του πιστολέρο
 του αιματηρού επεισοδίου στο Γκάζι που βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Πρόκειται για έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας ο οποίος έχει πολλάκις απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της χώρας μας για μία σειρά από αδικήματα.

Το 2008 ο 33χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθη από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Κρυσταλλοπηγής για διακίνηση μεταναστών.

Το 2010 κατηγορήθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας για διακίνηση ναρκωτικών.

Το 2012 σε υπόθεση που χειρίστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου υπήρξε κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές, οπλοφορία και ναρκωτικά.

Το 2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το 2019 σε υπόθεση που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και κλοπές. Το Πρωτοδικείο Πατρών είχε επιβάλει τότε τον περιοριστικό όρο της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα Μελισσιών.

Τώρα η κατηγορία που αντιμετωπίζει πλέον ο 33χρονος είναι συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο 33χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών και να υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως ανέφερε, τον εξύβρισε. Ακόμη φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε μαζί του όπλο.

Η συνήγορος του 33χρονου ανέφερε ο εντολέας της από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Την ίδια στιγμή πάντως η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν. Ο 37χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Βαρύ το ποινικό παρελθόν του 37χρονου που διαφεύγει της σύλληψης

Γκάζι, Γκάζι Πυροβολισμοί, Γκάζι Πυροβολισμοί Δράστης

Η κύρια δράση του 37χρονου οδηγού και φερόμενου ως δράστης της επίθεσης στο Γκάζι λαμβάνει χώρα στην Αλβανία. Είχε συλληφθεί το 2012 ως απόγονος-διάδοχος μίας μεγάλης συμμορίας που ευθύνονταν για μία σειρά μεγάλων δολοφονιών τη δεκαετία του 90’ καθώς κατηγορούνταν για μία σειρά ένοπλων ληστειών σε βενζινάδικο αλλά και καζίνο στην περιοχή του Αυλώνα.

Μάλιστα, σε αυτές τις επιθέσεις είχε πυροβολήσει κατά πολιτών και αστυνομικών με καλάσνικοφ χωρίς κάποια αφορμή.

Είχε κρατηθεί στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 είχε αποφυλακιστεί πρόωρα, σε μία αποφυλάκιση που είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός τους τελευταίους μήνες είχε έρθει την Ελλάδα, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα όπου ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο σύχναζε και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι.

Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.

Πώς συνελήφθη ο 33χρονος Αλβανός

Διαφορετικούς δρόμους διαφυγής πήραν οι δύο δράστες μετά την επίθεση με θύματα τρεις άντρες από την Κρήτη στο Γκάζι.

Ο ένας εκ των δύο έχει συλληφθεί, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Η Ασφάλεια Αττικής αξιοποίησε το πληροφοριακό της δίκτυο για τον εντοπισμό του 33χρονου που συνελήφθη. Ο αναπληρωτής διοικητής της Ασφάλειας Αττικής είχε μία πληροφορία που αποδείχτηκε «λαβράκι» και αξιοποιήθηκε στο έπακρο χάρη στους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 33χρονος να εμφανιστεί το βράδυ της Κυριακής με τη δικηγόρο του Ματίνα Μάρκου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και συνελήφθη. Η κ. Μάρκου δηλώνει ότι «πήγαμε μαζί στη ΓΑΔΑ με τα πόδια. Είχαμε μία ελπίδα ότι μπορεί να εμφανιζόταν και το άτομο που πυροβόλησε αλλά αυτό δεν έγινε. Ο πελάτης μου δεν άγγιξε όπλο και δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς. Δεν φανταζόταν ότι ο συνεργός του είχε όπλο και σήμερα είναι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Την Τετάρτη θα περάσει από Εισαγγελέα και Ανακριτή».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 33χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από την παρέα των Κρητικών τους έβρισαν γιατί -όπως είπαν- το τζιπ πάτησε σε λακκούβα και τους πέταξε νερά. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός είχε μαζί του όπλο, ενώ είπε ότι αιφνιδιάστηκε όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στη σύλληψη του πιστολέρο που παραμένει άφαντος. Οι αστυνομικοί έχουν το προφίλ του και σημειώνουν ότι πρόκειται για επικίνδυνο άτομο που σηκώνει όπλο ακόμα και για ασήμαντη αφορμή.