Latest News

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων ζητούν να ενταχθούν ο 18χρονος και τρία ακόμα άτομα


Δεύτερο αίτημα προκειμένου να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος, που έχει προφυλακιστεί για τα επεισόδια στου Ρέντη, ενώ αντίστοιχα αιτήματα κατέθεσαν τρία ακόμα...

άτομα.

Παρόλο που την πρώτη φορά το αίτημά του απορρίφθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιθανόν στη δεύτερη απόπειρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Κι αυτό επειδή, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης βίας σε αθλητικούς χώρους σχηματίζουν δικογραφία σχετικά με την εγκληματική οργάνωση, που έχει δράσει στα επεισόδια στου Ρέντη και σε αυτήν την περίπτωση ο 18χρονος μπορεί να συνεισφέρει ως μάρτυρας για αυτήν την υπόθεση οπαδικής βίας.  

Το πρώτο αίτημα του 18χρονου προφυλακισμένου απορρίφθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά, με την αιτιολογία ότι έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος συνεπώς δεν μπορεί παράλληλα και έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ενδέχεται να ενταχθεί τελικά στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης των επεισοδίων στου Ρέντη. Βασική προϋπόθεση για το αν θα ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων είναι αν όσα καταθέσει αναδεικνύουν πρόσωπα, ιεραρχία, δομή, που στοιχειοθετούν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 

Παράλληλα,  ανάλογο αίτημα για να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν υποβάλει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως προς τον 18χρονο που είναι ήδη προφυλακισμένος πως θα υπάρξουν μέτρα ασφαλείας μέσα στη φυλακή. Κάποια από αυτά θα είναι το να βρίσκεται μόνος του σε κελί με αυξημένη φρούρηση, θα προαυλίζεται μόνος του και ότι θα καταθέτει με ψευδώνυμο που θα του δοθεί και όχι με το πραγματικό του ονοματεπώνυμο.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα.