Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Φρίκη στο Κερατσίνι σε live μετάδοση : O YouTuber είχε κι άλλο «κρυφό» κανάλι

 
Την παρακολούθηση «εκπομπών» του σε πλατφόρμα ζωντανών μεταδόσεων που παραμένουν μέχρι σήμερα «κάτω από τα ραντάρ» των Αρχών φέρεται να πρότεινε στους ακολούθους του ο 42χρονος YouTuber, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τις κατηγορίες ότι κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση με σκοπό τη μετάδοση βίντεο στο κανάλι του στο YouTube.

Ο 42χρονος φέρεται να κέρδιζε χρήματα από τις προβολές των βίντεο που ανέβαζε και των «live» που έκανε, δηλαδή τις ζωντανές μεταδόσεις από το «στούντιο» του. Ενδεικτικό είναι ότι το κανάλι του στο YouTube είχε συγκεντρώσει συνολικά 12.413.700 προβολές.

Όπως έγραφε στην σχετική περιγραφή επρόκειτο για «ένα κανάλι ψυχαγωγίας video και live». Ωστόσο,  το κανάλι του στο YouTube (από το οποίο οι αστυνομικοί συνέλεξαν το υλικό για να του ασκηθούν στη συνέχεια οι ποινικές διώξεις από τη Δικαιοσύνη) δεν ήταν το μόνο που είχε δημιουργήσει ο 42χρονος.

Μηνύματα που είχε γράψει δείχνουν ότι παρότρυνε τους περίπου 20.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube να παρακολουθούν και άλλο live streaming, το οποίο ξεκινούσε μετά το τέλος ορισμένων εκ των εκπομπών του στο YouTube. Οι Αρχές δεν εξέτασαν το υλικό που προβαλλόταν εκεί, ωστόσο, έντονη είναι η ανησυχία ότι μπορεί ο 42χρονος να χρησιμοποιούσε το εκτός YouTube κανάλι του για να κάνει πιο «σκληρές» πράξεις που δεν θα μπορούσαν να παίξουν στο Youtube λόγω των προβλεπόμενων απαγορεύσεων.


Τα μηνύματα που αποκαλύπτουν το «κρυφό» κανάλι του 42χρονου είναι τα παρακάτω και γράφτηκαν πριν από τέσσερις μήνες:

«Καλησπέρα αλάνια. Ανεβάσαμε τρία βίντεο σχετικά με το πως θα συνδεθείτε στο…. Com Παρακολουθείστε τα είναι πολύ εύκολο. Για να μπορείτε να μας παρακολουθείτε κάθε μέρα μετά το stream (σ.σ. εννοεί μετά την εκπομπή στο Youtube) σε εκείνη την πλατφόρμα».

Σε δεύτερο μήνυμά του και πάλι πριν από τέσσερις μήνες επισυνάπτει λίνκ και γράφει:

«Κάντε όλοι εγγραφή στο καινούργιο μου κανάλι (σ.σ. εκτός YouTube) στο …com. Για περισσότερο content (περιεχόμενο) μετά το stream».

Οι έρευνες

Ατελέσφορη παραμένει προσώρας η προσπάθεια να βρεθεί δομή που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την 21χρονη και τον 25χρονο με νοητική υστέρηση που φέρονται να έπεσαν θύματα του 42χρονου Youtuber.

Αυτό σημειώνουν στο iEidiseis πηγές με γνώση της υπόθεσης. Η κοπέλα και ο νεαρός ζουν μαζί σε ένα σπίτι στη Νίκαια, χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο υποστηρικτικό περιβάλλον. Καλά πληροφορημένες πηγές θέτουν ωστόσο και μία άλλη σημαντική παράμετρο. Το γεγονός ότι ζουν μόνοι τους στο σπίτι της Νίκαιας εγκυμονεί κινδύνους, καθώς θα μπορούσαν να πέσουν θύματα απειλών προκειμένου να μην «κάψουν» με τις καταθέσεις τους (όταν κληθούν από τον αρμόδιο Ανακριτή) είτε τον 42χρονο είτε κάποιον άλλον που μπορεί να τους έχει κακοποιήσει.

Σημειώνεται ότι από τα βίντεο που μπήκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών προκύπτει ότι υπήρχε ολόκληρη ομάδα ατόμων στο «στούντιο» όπου γυρίζονταν οι «εκπομπές». Έτσι δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το σενάριο κάποιοι από την ομάδα αυτή να προσπαθήσουν να διατηρήσουν επαφές με τον 21χρονη και τον 25χρονο, με σκοπό τον «επηρεασμό» τους.

Από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να βρεθεί μία δομή για να τους φιλοξενήσει, ωστόσο, αυτό ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό.

Στο μεταξύ, αναμένεται να συνεχιστεί η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο 42χρονος που προφυλακίστηκε αναρτούσε ακόμα πιο σκληρό και βίαιο υλικό σε άλλες πλατφόρμες livestreaming που ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές. Εάν δηλαδή πρότεινε στους «θεατές» να πληρώσουν για να τους «προσφέρει» βιντεοληπτικό υλικό που δεν θα μπορούσε να προβληθεί στο Youtube λόγω των προβλεπόμενων απαγορεύσεων. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πάντως ότι ο 42χρονος φέρεται να βιοποριζόταν από τα βίντεο που ανέβαζε στο Youtube, καθώς εκατοντάδες ακόλουθοί του έκαναν τα λεγόμενα «donates», δηλαδή έδιναν «φιλοδωρήματα» (συνήθως από 5 έως 50 ευρώ) για να «επιδοκιμάσουν» το περιεχόμενο ή για να ζητήσουν κάποια «χάρη» (για παράδειγμα μία σφαλιάρα).

Καλά πληροφορημένες πηγές προσθέτουν στο iEidiseis ότι εκτός από τον 42χρονο υπάρχει ακόμα ένα πολύ γνωστό «όνομα» με κανάλι στο Youtube που αναρτά ανάλογο περιεχόμενο. Μάλιστα, φαίνεται ότι μεταξύ των δύο ανδρών υπήρχε ανταγωνισμός σε σχέση με το ποιος θα έχει τα πιο πολλά views.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του 42χρονου, «από τις 18 Οκτωβρίου 2023 έως και την 1 Νοεμβρίου 2023 προέβει κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής ενέργειας (taser gun), ξύρισμα κεφαλής, γιαούρτωμα, υπονοούμενες πράξεις πεοθηλασμού έναντι αμοιβής, σε βάρος δύο νεαρών με εξασθενημένοι τη διάνοια (ενός άντρα και μίας γυναίκας) και τη μετάδοση των πράξεων σε πραγματικό χρόνο στο Youtube».

Ο 42χρονος αναζητήθηκε και συνελήφθη στο Κερατσίνι.

Στο ίδιο διαμέρισμα όπου βιντεοσκοπούνταν και μεταδίδονταν όλα τα παραπάνω έδινε διαρκώς το παρών και άλλος γνωστός Youtuber και Tik Toker, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε συλληφθεί για σεξουαλική επίθεση σε δύο ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας.

Ως προς τις κατηγορίες που βαραίνουν τον 42χρονο, ο οποίος αρνείται από την πρώτη στιγμή τα πάντα, αφορούν στα αδικήματα: παράβαση των άρθρων 308 π.κ. «σωματική βλάβη», 361 π.κ. «εξύβριση», 349 παρ. 2 π.κ. «μαστροπεία», με την επιβαρυντική περίσταση του αρθρου 82α π.κ. «έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», καθώς και του ν. 2168/1993 «ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.