Latest News

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Νοσοκομείο Νίκαιας: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις ελλείψεις στον εισαγγελέα - «Δεν έχουμε ακτινολόγους»

 
Στη δικαιοσύνη θα καταφύγει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση για τη στελέχωση του... Τμήματος Αξονικής Μαγνητικής Τομογραφίας. 

Την απόφαση έλαβε χθες ο σύλλογος μετά από γενική συνέλευση, τονίζοντας ότι μέσα στην εβδομάδα θα καταθέσουν σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι δεν έχει προκηρυχτεί καμία θέση ειδικευμένου γιατρού Ακτινοδιαγνωστικής – Ακτινολογίας κλάδου ΕΣΥ, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους.

«Από 17 Οκτώβριου 2023 έχουμε ενημερώσει την πολιτική ηγεσία  για άμεση προκήρυξη τουλάχιστον 5 θέσεων στον βαθμό  του Επιμελητή Α’.  Αντίθετα η διοίκηση επιμένει στην τακτική της ιδιωτικοποίησης προσπαθώντας να αναθέσει εφημεριακή κάλυψη σε ιδιωτική εταιρεία με πανάκριβο τίμημα.» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Όπως επισημαίνει το σωματείο η λειτουργία του νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής για τους ασθενείς λόγω ακριβώς της ιατρικής υποστελέχωσής του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν, ότι έχουν απομείνει 2 μόνιμες ειδικευμένες γιατροί και 1 επικουρικός ειδικευμένος γιατρός σε 9 οργανικές θέσεις

«Η κάλυψη μόνο των γενικών εφημεριών με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία ΔΕΝ αποτελεί λύση για ευνόητους λόγους ,καθώς δημιουργεί κενά σε άλλα νοσοκομεία, δεν καλύπτει μόνιμα τις ανάγκες. Επίσης το γεγονός πως μένουν ακάλυπτες οι ενδιάμεσες, των γενικών εφημεριών, ημέρες εξακολουθεί να αποτελεί μέγιστη επισφάλεια για τους ασθενείς»

Αν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους το σωματείο εργαζομένων έχει προγραμματίσει :

  • Μέσα στην εβδομάδα να καταθέσει σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά.
  • Θα ενημερώσει με ανακοίνωσή τους, τους ασθενείς για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου από την  Πέμπτη 16/11/23,η μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.
  • Καλεί σε συνέντευξη τύπου στο νοσοκομείο την Τρίτη 21/11.
  • Θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 22/11.
  • Θα παρέμβει υπέρ της ασφάλειας των ασθενών στην αναστολή νέων εισαγωγών (της γενικής εφημερίας συμπεριλαμβανόμενης ) από Παρασκευή 24/11»

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και  χρειάζεται άμεση ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις  καθώς «αυτήν την στιγμή αδυνατεί να υποστηρίξει ακόμα και το σημερινό εφημεριακό καθεστώς της γενικής εφημερίας ανά τετραήμερο».