Latest News

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Μία απέραντη λιμνοθάλασσα η Θεσσαλία- 15 νεκροί από την κακοκαιρία, συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας δοκιμάζονται για μία ακόμα νύχτα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η... κακοκαιρία Daneil.

Οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel και τις πλημμύρες από τις υπερχειλίσεις των ποταμών έφτασαν τους 15 καθώς η σορός που εντοπίστηκε νωρίτερα στον Παγασητικό ανήκει σε αγνοούμενο.

Η σορός ανήκει στον 42χρονο άνδρα, τον πρώτο που δηλώθηκε αγνοούμενος, και εντοπίστηκε νωρίτερα το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο ανεβάζοντας τον αριθμό στη λίστα των νεκρών από την κακοκαιρία στους 15 μέχρι στιγμής. Τη σορό του άνδρα περισυνέλλεξε το λιμενικό και τη μετέφερε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου και αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος άνδρας είχε παρασυρθεί στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του. Ο 17χρονος κατάφερε να σωθεί.

Απέραντη λιμνοθάλασσα ο θεσσαλικός κάμπος

Ο θεσσαλικός κάμπος έχει γίνει μία απέραντη λιμνοθάλασσα, που τίποτα δεν θυμίζει την περιοχή που ήταν πριν από λίγες ημέρες, Την ίδια ώρα οι διασώσεις συνεχίζονται. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι διασώσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από τις 7 το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα τις 8 το βράδυ. Το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel, το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής έλαβε 10.313 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.