Latest News

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Τα πλοία της ταλαιπωρίας στο λιμάνι του Πειραιά: Κόλλησε η μπουκαπόρτα του High Speed 4- Μηχανική βλάβη και στο Κρήτη ΙΙ

 
Αναστάτωση προκλήθηκε απόψε το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όταν το High Speed 4 κατέπλευσε αλλά κόλλησε η... μπουκαπόρτα.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορούν να βγουν τα οχήματα από το πλοίο και να παραμείνουν για ώρα εγκλωβισμένα στο γκαράζ λίγα μέτρα από το λιμάνι του Πειραιά.

Όσοι επιβάτες δεν είχαν αυτοκίνητο, αποβιβάστηκαν κανονικά. Όσοι όμως είχαν παρέμειναν στο πλοίο μέχρι να ανοίξει η μπουκαπόρτα, δηλαδή λίγο μετά τις 22:30.

Απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά

Την ίδια ώρα προβλήματα υπήρξαν και με το Κρήτη ΙΙ στο οποίο και απαγορεύτηκε ο απόπλους λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή του πλοίου.

Το πρόβλημα στο Κρήτη ΙΙ εντοπίστηκε ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά πριν τον απόπλου του για το Ηράκλειο. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ ωστόσο μετά την απαγόρευση του απόπλου οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος».

Υπενθυμίζεται δε, ότι χθες τρία πλοία έμπλεξαν τις άγκυρές τους. Η ταλαιπωρία για 734 επιβάτες του πλοίου «Fast Ferries Andros» το οποίο παρέμεινε για ώρες αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ραφήνας κράτησε για ώρες, ενώ τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Andros Queen», «Θεολόγος Π» και «Superferry» κατέπλευσαν εκτάκτως στο λιμάνι του Λαυρίου.