Latest News

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Γελάνε στο Κερατσίνι με τους γαλάζιους επίδοξους δημάρχους

 

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μόνο για γέλια είναι όσα συμβαίνουν με τους γαλάζιους επίδοξους υποψηφίους δημάρχους στο Δήμο...

Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ στις εκλογές του 2019 Παναγιώτης Διαλινάκης ανακοίνωσε ξαφνικά ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη του 2023, ενώ είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες την προεκλογική του εκστρατεία. Ο ίδιος δεν ανέφερε τους λόγους της ξαφνικής απόσυρσης της υποψηφιότητάς του, αλλά έκανε λόγο για λασπολόγους που τον συκοφαντούν εδώ και μήνες. Πάντως από τις αρχές Μάϊου είχε ανακοινώσει το πρόγραμμά του και σταδιακά ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ενώ γέμισε την πόλη τεράστιες αφίσες με τη φωτογραφία του, θέλοντας προφανώς να αυξήσει την αναγνωσιμότητα του( σ.σ. Οι αφίσες με το πρόσωπό του παραμένουν ακόμα και καλό είναι να φροντίσουν να τις κατεβάσουν, αφού πλέον δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του, έστω και με βαριά καρδιά).

Η απόσυρση Διαλινάκη φαίνεται πως έγινε για να ανοίξει ο δρόμος στον άλλο γαλάζιο υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Μύτογλου, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας και είναι σχετικά άγνωστο πρόσωπο στους δημότες της πόλης.  Μάλιστα, κάποιος έλεγε χαρακτηριστικά πως αν κατέβαινε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ίσως και να μην μπορούσε να εκλεγεί!

Σε κάθε περίπτωση, ο μέχρι πρότινος διορισμένος διοικητής στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας παραμένει ερωτηματικό κατά πόσον προλαβαίνει μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου να γίνει γνωστός στους δημότες. Αυτή τη στιγμή, θεωρείται δεδομένο ότι έχει χαμηλότερη αναγνωσιμότητα από τον Παναγιώτη Διαλινάκη, καθώς είναι ζήτημα να τον γνωρίζουν ένας στους δύο κατοίκους της περιοχής, συμπεριλαμβανόμενους συγγενείς και φίλους. (σ.σ.  Είναι αυτονόητο πως αν δεν σε γνωρίζουν, δύσκολα θα σε ψηφίσουν και αν σε μάθουν, τότε θα πρέπει να τους πείσεις να επιλέξουν εσένα.)

Η γαλάζια υποψηφιότητα Μύτογλου αναμένεται να στηριχθεί στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, οι οποίοι θα προσπαθήσουν εκτός από το προσωπικό κυνήγι του σταυρού θα πρέπει να πείσουν και τους ψηφοφόρους για τις όποιες ικανότητες του νέου και άπειρου στην ΤΑ υποψηφίου δημάρχου. (σ.σ. Πάντως αυτό δεν φαίνεται και τόσο εύκολο να πετύχει, τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από κάποια γραφικά βιντεάκια στα σόσιαλ μίντια από υποψήφιους να μιλούν για τα σκυλάκια και τις παιδικές χαρές...)

Ο γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος φαίνεται πως ποντάρει περισσότερο στο ρεύμα του κόμματος της ΝΔ από τις πρόσφατες διπλές εθνικές εκλογές, όπου για πρώτη φορά μετά το 1978 κατάφερε και ήρθε πρώτο με ποσοστό περί του 36% στη Β΄ Πειραιά, προσδοκώντας να πάρει όσο περισσότερους μπορεί από τους ψηφοφόρους του κόμματος και να μπορέσει να περάσει τουλάχιστον στο δεύτερο γύρο. 

Αυτό μένει να το δούμε εάν συμβεί στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου...