Latest News

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Ακριβά πληρώνουν οι δημότες την «ικανοποίηση» του δημάρχου για το «Κανάλι Ένα»!

 
Από τον Κύρο Παληκάρη

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όταν λέει δημόσια ότι είναι ικανοποιημένος με τις διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ για την πορεία του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αποκρύπτοντας ότι οι δημότες... πληρώνουν κατά μέσον 1, 6 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο  «Κανάλι Ένα», το οποίο συνεχίζει να έχει σχεδόν ανύπαρκτη ακροαματικότητα (0,01%) και μηδαμινά διαφημιστικά έσοδα. 

Ειδικότερα, μιλώντας διαλόγου απολογισμού με τους δημότες στα δημοτικά διαμερίσματα ο δήμαρχος δεν χάνει την ευκαιρία, ανάμεσά στα άλλα, να δηλώνει ικανοποιημένος από τις διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ επειδή -λέει- από το 2014 κατάφεραν να πληρώνουν κανονικά τους εργαζόμενους στο Κανάλι Ένα χωρίς να λέει πόσα πληρώνουν κάθε χρόνο από τα ταμεία του Δήμου για μπορέσουν όσοι τον ακούνε να συμμεριστούν ή όχι  αυτήν την «ικανοποίηση» του Γιάννη Μώραλη. Ο τελευταίος, μάλιστα, δηλώνει πιο πολύ ικανοποιημένος επειδή - λέει- στο Κανάλι Ένα πήραν κι άλλους δημοσιογράφους χωρίς να μπαίνει στο κόπο ν΄ εξηγήσει με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι εκλεκτοί και βολεύτηκαν οι ημέτεροι, κοινώς ρουσφέτια στο δημοτικό ραδιόφωνο. 

Η ικανοποίηση του δημάρχου  για τις διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ δεν σταματά εδώ. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι ικανοποιημένος επειδή λέει το Κανάλι Ένα κατάφερε πλέον να έχει καθαρό σήμα εν έτη 2023, αλλά ξεχνάει να πει πως δεν το ακούει σχεδόν κανείς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όσο ήταν τουλάχιστον στις μετρήσεις ακροαματικότητας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής.

Ακόμη ο δήμαρχος δηλώνει ικανοποιημένος επειδή λέει κατάφεραν μετά από σχεδόν εννέα χρόνια θητείας να μετακομίσει σε νέο μισθωμένο κτήριο στην οδό Σκουζέ αλλά ξεχνάει να πει ότι τα σχεδόν ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου είναι ζήτημα εάν μπορούν να καλύψουν τα ετήσια μισθώματα μαζί με τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ  ενώ απορεί κανείς γιατί δεν μεταφέρθηκε το Κανάλι Ένα σε δημοτικό ακίνητο για να μην πληρώνει τουλάχιστον ενοίκια, όπως για παράδειγμα στο κτήριο της Κανθάρου όπου υπήρχε πρόταση στο παρελθόν.

Αν και μπορεί να είναι κατανοητό ως ένα βαθμό, ο δήμαρχος να θέλει να καλύψει στελέχη που είναι ξανά υποψήφιοι με τον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση να λέει μισές αλήθειες και να παραμυθιάζει τους δημότες που φαίνεται πως πληρώνουν ακριβά την ικανοποίηση του δημάρχου για το Κανάλι Ένα.

@ Αλήθεια, δήμαρχε, αν το Κανάλι Ένα ήταν ιδιωτικό ραδιόφωνο και πλήρωνες κάθε χρόνο από τη τσέπης σου 1, 6 εκατ. ευρώ έχοντας μηδενική ακροαματικότητα και ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα, τότε θα έλεγες ότι είσαι ικανοποιημένος για τις διοικήσεις της ΔΗΡΑΠ; 

Το ερώτημα είναι ρητορικό και δεν χρειάζεται απάντηση, αλλά αν είχε υλοποιηθεί ο στόχος που είχατε θέσει  οι ίδιοι το 2014 χωρίς να μπορέσατε να πετύχετε ποτέ ότι θα μειώνεται κάθε χρόνο την επιχορήγηση της ΔΗΡΑΠ για να πέσει κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, τότε σκέψου πόσα νέα σχολεία θα είχατε κτίσει στο Δήμο Πειραιά...