Latest News

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα: "Τα έψαλλαν" στο δήμαρχο Πειραιά - Πέταξε ξανά την μπάλα έξω για καθυστέρηση!

 
Από τον Κύρο Παληκάρη

«Σκούρα» φαίνεται να βρήκε τα πράγματα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά προεκλογική συνάντηση στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, καθώς τα άκουσε από τους αγανακτισμένους δημότες με αφορμή το θέμα της νέας δομή του ΟΚΑΝΑ...

στα Μανιάτικα.

Οι κάτοικοι του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος έχουν εξοργιστεί με την στάση του Δημάρχου στο θέμα της παράνομης λειτουργίας του νέου παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην οδό Αιτωλικού δίπλα σε σπίτια και σχολεία. Αρχικά ο δήμαρχος δήλωσε άγνοια υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα αν και το θέμα ήταν αναρτημένο στη διαύγεια από 2017. Στη συνέχεια,  υιοθέτησε το παραμύθι της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ περί αστέγων και αναπαρήγε αμάσητο προσπαθώντας να πείσει τους κατοίκους της περιοχής.

Χθες ο δήμαρχος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο χωρίς να δώσει καμία οριστική λύση στο πρόβλημα, κάνοντας απλώς διαπιστώσεις και επαναλαμβάνοντας τα περί επιστολών προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος πέταξε την μπάλα έξω για καθυστέρηση υποστηρίζοντας ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας να υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα, υπονοώντας ότι μπορεί να πάρει μια προσωρινή τετράμηνη αναστολή λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος σε άλλη περιοχή. 

Δηλαδή,  μέχρι να τελειώσουν οι δημοτικές εκλογές και μετά βλέπουμε κάτι που προφανώς δεν καλύπτει τους κατοίκους που ζητούν οριστικό κλείσιμο της δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα. 


Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε στη συνάντηση του δημάρχου με τους κατοίκους στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Πειραιά είναι η ανάρτηση στη σελίδα Κίνηση Πολιτών Ε´ Δημ. Διαμ. Πειραιά για τον ΟΚΑΝΑ στο FACEBOOK.






Sotiria Leoutsakou

Διαχειριστής
· 
Τι αποκόμισα...
ΣΉΜΕΡΑ στην συνάντηση με τον πρώτο πολίτη της πόλης μας σε έναν πάρα κάθε άλλο επικοδομητικο μονόλογο, διάλογο, νιώθω... Νιώθω απαξίωση, νιώθω προσβολή, νιώθω να υποτιμούν το μυαλό μου, νιώθω εμπαιγμό, νιώθω αηδία. Όταν ο εκλεγμένος αρχών του Δήμου, έχει δεμένα χέρια και δεν γνωρίζει τα του οίκου του σε τόσο σοβαρά θέματα. Όταν ο αρχών του τόπου περιμένει ενημέρωση από του πολίτες για το τι οφείλει να πράξει. Όταν ο αρχών του Δήμου χλευάζει τους δημότες του για σόου χωρίς να νιώθει την αγωνία τους. Όταν ο αρχων του Δήμου ρωτάει τους δημότες του γιατί δεν τρέχουν να κυνηγήσουν βουλευτές και περιφεριαρχες αλλά απευθύνονται μόνο σε αυτόν. Όταν ο αρχών του Δήμου έπεται των πεπραγμένων αντί να πρωτοστατεί για την σωστή λειτουργία του Δήμου του. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι για μια ακόμα προεκλογική περίοδο θα πάρουμε χάρη. Μας το δήλωσε ότι θα κλείσει το επόμενο τετράμηνο.... Σας λέει κάτι;
Σαν κάτοικος του Ε Διαμερίσματος ζητώ συγνώμη από τους συγκατοίκους Αγιασοφιωτες γιατί σήκωσα λίγο τους τόνους μου! Έχουμε συνέχεια!!!