Latest News

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια φτώχεια καλή καρδιά, μα και (όχι) γκρίνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

 Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν παρακολουθούσε κανείς την πρώτη προεκλογική συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, τότε μάλλον θα νόμιζε πως περισσότερο  βρισκόταν σε σύσκεψη του συνδυασμού Πειραιά Νικητής παρά με τους κατοίκους...

της περιοχής 

Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τα μονταρισμένα πλάνα στη συνάντηση σε cafe στο πάρκο Γεννηματά με τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, αλλά και συνεργάτες του δημάρχου,  να έχουν πιάσει τα πρώτα τραπέζια... πίστα!

Οι λιγοστοί κάτοικοι - κάποιοι είχαν μεταφερθεί  από το γειτονικό ΚΑΠΗ όπως αναφέρθηκε- έμοιαζαν σαν να είναι κομπάρσοι κατά την πρώτη προεκλογική εκδήλωση στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους κατοίκους της κάθε δημοτικής κοινότητας. 

Μετά την εισήγηση του δημάρχου - κράτησε περί τη μία ώρα- δόθηκε το μικρόφωνο σε κατοίκους να πουν τα παράπονά τους. Διστακτικά κάποιοι πήραν το λόγο, αλλά αναφέρθηκαν σε θέματα,  όπως οι αδέσποτες γάτες και οι τροφές τους, ένα ακαθάριστο οικόπεδο κι ένα επιπλέον δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας.

Αυτό φάνηκε να προκαλεί έκπληξη ακόμα και στο δήμαρχο που είχε προετοιμαστεί για να απαντήσει σε πιο δύσκολα θέματα, καθώς προφανώς περίμενε να τεθούν τα μεγάλα άλυτα προβλήματα της περιοχής.

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια... 

Άλλωστε τα Καμίνια αποτελούν μια από τις πιο γνωστές εργατικές και λαϊκές συνοικίες του Πειραιά, η οποία εκτείνεται στο πίσω μέρος του καπνεργοστασίου Κεράνη, από την Πειραιώς μέχρι την περιοχή του Ρετσίνα και δυτικά με την Παλαιά Κοκκινιά. Η πυκνή δόμηση, η έλλειψη ελευθέρων χώρων και χώρων πράσινου, οι ελλιπείς υποδομές, το εγκαταλελειμμένο κτιριακό απόθεμα (βιομηχανίες, στρατόπεδο κλπ) δίνουν στη περιοχή χαρακτηριστικά υποβάθμισης και ρύπανσης, με σύγχρονες χωρικές και κοινωνικές παθογένειες, υποβιβάζοντας τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Πραγματικά απορείς πως κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τον δήμαρχο για όλα αυτά τα μείζονα προβλήματα της περιοχής που δεν έγιναν πολλά πράγματα από την δημοτική αρχή την προηγούμενη τετραετία.

Κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν είχε περιέργεια να μάθει τι έγινε ή όχι, σχετικά με την προεκλογική υπόσχεση του 2019 για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παπαδογιωργή, το οποίο έλεγαν πως θα μετέτρεπαν σε πάρκο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 4.800.000 ευρώ μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης;


@ Αν οι συναντήσεις με τους κατοίκους θυμίζουν συσκέψεις του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», τότε μάλλον δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνονται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα εν μέσω καύσωνα, λέμε τώρα...

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια φτώχεια καλή καρδιά, μα και (όχι) γκρίνια! 

Δικοοοοοοοοοοοο σας