Latest News

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Πόσα είναι σήμερα τα χρέη από τα δάνεια του Δήμου Πειραιά - Ποιο συνολικό ποσό θα πληρώσουν οι δημότες

 

Από τον Κύρο Παληκάρη

Αν παρακολουθεί κανείς τις πρώτες συναντήσεις με τους κατοίκους στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πειραιά για τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, τότε θα διαπιστώσει ότι ο δήμαρχος Γ. Μώραλης επιχειρεί να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για την πόλη, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία που να στηρίζουν τα λεγόμενά του για τα πεπραγμένα της θητείας του.

Πόσα χρωστάει σήμερα ο Δήμος Πειραιά και ποιο είναι το συνολικό ποσόν του δανείου της ρύθμισης Μώραλη που θα πληρώσουν οι δημότες;

Ενδεικτικό είναι ότι για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά αναφέρει ότι βρήκε χρέη περί τα 130 εκατομμύρια ευρώ όταν ανέλαβε τη διοίκηση και προχώρησε σε ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων. Ωστόσο δεν λέει πόσα είναι σήμερα τα χρέη του Δήμου Πειραιά μετά από εννέα χρόνια δικής του δημαρχιακής θητείας, πόσα πληρώνει ετησίως για κεφάλαιο και τόκους και το συνολικό ποσόν που θα πληρώσουν οι δημότες για την αποπληρωμή του δανείου που ρύθμισε ο ίδιος.

Τα στοιχεία αυτά (ΔΕΝ) λέγονται στον απολογισμό του δημάρχου, αλλά είναι απαραίτητα για να μπορέσει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα ο δημότης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά.

 (Μήπως,  στην τελική,  μετά από χρόνια θα έχει πληρώσει συνολικά σχεδόν τα διπλάσια από τα περίπου 130 εκατ. ευρώ που  ήταν το χρέος του 2014 όταν παρέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Πειραιά;)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Για να πάρετε μια γεύση τι ισχύει με τα χρέη του Δήμου Πειραιά,  μπορείτε να δείτε μια παλαιότερη σχετική ανάρτηση του REPORTAZ NET 

Αυτά είναι τα δάνεια στον υπερχρεωμένο Δήμο Πειραιά - Πόσα χρήματα θα πληρώσουν οι δημότες έως το 2051