Latest News

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα: Μήνυση από κατοίκους για τη δομή που λειτουργεί χωρίς άδεια - Αντί να πράξει τα νόμιμα, έστειλε επιστολή ο δήμαρχος


Την ώρα που οι κάτοικοι δίνουν μόνοι τους τον αγώνα τους για νέο παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, ο δήμαρχος προσπαθεί επικοινωνιακά να διαχειριστεί το πρόβλημα με επιστολή προς τον υπουργό υγεία, αν και γνωρίζει πως η συγκεκριμένη δομή  λειτουργεί παράνομα χωρίς άδεια στο... Δήμο Πειραιά. 

Χθες το απόγευμα επικράτησε ένταση στο παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στην οδό Αιτωλικού στα Μανιάτικα, όταν κάτοικοι του 5ου δημοτικού διαμερίσματος κάλεσαν την αστυνομία. Εκείνη την στιγμή μέσα στο κτήριο υπήρχαν διάφορα άτομα που φρόντιζαν υπάλληλοι της δομής που φαίνεται να λειτουργεί κανονικά αν και δεν έχει λάβει άδεια από τον Δήμο Πειραιά. 

Όπως ξεκαθαρίζουν οι κάτοικοι,  οι αντίπαλοί μας δεν είναι αυτοί οι συμπολίτες μας, ούτε οι απαραίτητες δομές. Το πρόβλημα με αυτή τη δομή είναι ότι παρέχει υπηρεσίες χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, την οποία άδεια ο Δήμος έχει αποφασίσει ότι δε θα την δώσει, καθώς η συγκεκριμένη δομή δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αστυνομία ήρθε μετά από μιάμιση ώρα και έκανε καταγραφή. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Καμινίων και κατάθεσαν μήνυση, ενώ αναμένουν τις ενέργειες του Εισαγγελέα.

Επιστολή Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα του ΟΚΑΝΑ 

«Να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα»

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα του ΟΚΑΝΑ, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

 

Ο κ. Μώραλης ζητάει μεταξύ άλλων από τον κ. Χρυσοχοΐδη να σταματήσει άμεσα η λειτουργία του Κέντρου, όποιας μορφής και αν είναι αυτή, καθώς, αφενός δεν πληροί τον Νόμο αφού είναι δίπλα σε σχολική μονάδα, μέσα στο εμπορικό κέντρο της Ε’ Κοινότητας και φυσικά όχι κοντά σε κεντρικές «πιάτσες» και αφετέρου δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η όποια δομή χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Επίσης, ζητάει μια συνάντηση το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκαθαριστεί οριστικά μια υπόθεση, η οποία από την αρχή μέχρι σήμερα έχει ξεσηκώσει, απόλυτα δικαιολογημένα, την τοπική κοινωνία. 



@ Από την στιγμή που δήμαρχος  γνωρίζει πως η δομή του ΟΚΑΝΑ λειτουργεί χωρίς άδεια δεν οφείλει να στείλει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να πράξουν τα νόμιμα, όπως θα συνέβαινε σε κάθε άλλη δραστηριότητα που θα λειτουργούσε παράνομα στην πόλη ή μήπως τελικά κι αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι κάτοικοι;