Latest News

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

«Σιωπή των αμνών» για την πρόσληψη Ρουμπέτη στο Δήμο Πειραιά



 «Σιωπή των αμνών» επικράτησε μετά την αποκάλυψη για την πρόσληψη Ρουμπέτη στο... Δήμο Πειραιά.

 Κανείς από τη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, αλλά και από τις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ακόμα και από τους συλλόγους των εργαζομένων,  δεν θεώρησε ότι έχει την ηθική υποχρέωση να δώσει μια απάντηση για τις καταγγελίες, ενημερώνοντας τι ακριβώς συνέβη τους δημότες.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες όπως αποκαλύφθηκε από το «Ζούγκλα» , σύμφωνα με έγγραφα ντοκουμέντα από τη «Διαύγεια»,  ο Βασίλης Ρουμπέτης είχε προσληφθεί δύο φορές στο χρονικό διάστημα 2018-2019 στον Δήμο Πειραιώς, με την έγκριση και την υπογραφή του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Πρόκειται για σύμβαση ορισμένου χρόνου και ένταξη σε λίστα αμειβομένων για υπερωρίες και νυχτερινά.

Η πρόσληψη του Βασίλη Ρουμπέτη από τον Δήμο Πειραιά δια υπογραφής του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη είναι παράνομη. Τόσο το άρθρο 8 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, όσο και οι αντίστοιχες αναφορές στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), απαγορεύουν ρητώς την πρόσληψη ατόμων που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα. Ο Ρουμπέτης είχε καταδικαστεί για κακούργημα τελεσιδίκως και είχε εκτίσει και την ποινή του. 

@ Το  μείζον θέμα δεν τέθηκε,  έστω και τώρα με καθυστέρηση, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ώστε να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με όσα ισχύουν για τις προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά...