Latest News

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Νέος Κόσμος: Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό - Εξετάζεται σύνδεση με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό

 Βαρύς οπλισμός βρέθηκε σε αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο, θέτοντας σε κόκκινο συναγερμό... την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο βρέθηκε στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Σμιθ την Πέμπτη τυχαία από ομάδες ΔΙΑΣ που περιπολούσαν, κρίθηκε ύποπτο και κατά τον έλεγχο που έγινε βρέθηκε πως είναι κλεμμένο.


Αμέσως, οι αστυνομικοί το πήραν στο ΑΤ Νέου Κόσμου όπου επικοινώνησαν με την ιδιοκτήτρια,  η οποία τους εξήγησε πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας από τον Ιανουάριο, αλλά εκείνη δεν έχει πια καμία σχέση με το όχημα καθώς έχει πάρει την αποζημίωση κλοπής από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με την ασφαλιστική η οποία σήμερα βρέθηκε στο ΑΤ προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει με το όχημα. Όταν το άνοιξαν, παρουσία αστυνομικών, το αυτοκίνητο έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, καθώς εντός του βρέθηκαν 2 καλάσνικοφ 2 περίστροφα, 2 αλεξίσφαιραφυσίγγια και χειροβομβίδα.

Το αυτοκίνητο, που είναι τζιπ και έχει πλαστές πινακίδες, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το συγκεκριμένο όχημα να συνδέεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ.