Latest News

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Σεισμός στην Αταλάντη: Ακατάλληλα 38 κτίρια μετά τα 4,8 Ρίχτερ


Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 120 κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων... τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε 3 σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με 3 κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Σεισμός στην Αταλάντη: Συγκλονιστική εικόνα – Καθίζηση στην παραλία των Γιαλτρών στην Εύβοια [βίντεο]

Ο χθεσινός σεισμός μεγέθους 4,8 με επίκεντρο την Αταλάντη άλλαξε το τοπίο σε παραλία της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, στην παραλία του Μύλου Γιάλτρων το τοπίο έχει αλλάξει όψη, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο diavlos.gr, λόγω του σεισμού.

Τμήμα της παραλίας υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα η «μύτη» που σχηματιζόταν στην ακτή να έχει κατακρημνιστεί.

γιάλτρα

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανακοίνωσή του λέει: «Με τα το σημερινό σεισμό η παραλία στο Μύλο των Γιάλτρων υπέστη καθίζηση.

Συντονισμένα με τον λιμενάρχη Λ.Αιδηψού και μετά από επικοινωνία μας με το ΙΓΜΕ ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ρήγματος και την πιθανή υποθαλάσσια κατολίσθηση των αποθέσεων άμμου. Οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτοψία τις επόμενες ημέρες».