Latest News

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Σάλος με την πρόσληψη Ρουμπέτη στο Δήμο Πειραιά: Εκτεθειμένος ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης


Σάλο στον Πειραιά - όχι μόνο - έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο  πρόσφατα δολοφονημένος στον Κορυδαλλό και καταδικασμένος για την ανθρωποκτονία οπαδού του παναθηναϊκού, Βασίλη Ρουμπέτη είχε προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις με την υπογραφή του δημάρχου.. Γιάννη Μώραλη στο Δήμο Πειραιά.

Την αποκάλυψη έκανε το zougla.gr, το οποίο σημειώνει τα εξής:


Η «ρύθμιση» αυτή επ’ ωφελεία του Βασίλη Ρουμπέτη είναι ωστόσο πέρα από ηθικά απαράδεκτη και νομικά αστήρικτη και παράνομη και συνιστά μείζον ολίσθημα για τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος φέρει την διοικητική, πολιτική και ποινική ευθύνη.

 Ο κ. Μώραλης υπογράφει την πρόσληψη του Βασίλη Ρουμπέτη η οποία αναρτάται στην «Διαύγεια» με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου του 2018.

Για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω ντοκουμέντο

Στο κάτω μέρος του εγγράφου υπογράφει ο Δήμαρχος Πειραιά. Το έγγραφο έχει αναρτηθεί στην «Διαύγεια»
Στο κάτω μέρος του εγγράφου υπογράφει ο Δήμαρχος Πειραιά. Το έγγραφο έχει αναρτηθεί στην «Διαύγεια»

Όπως καταδεικνύουν με σαφήνεια τα έγγραφα, οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά παραβαίνουν τον νόμο σε περίπτωση πρόσληψης ατόμου που εμπίπτει στις απαγορεύσεις που ρητά περιγράφονται από τις διατάξεις.

Είναι σαφές πως ο Βασίλης Ρουμπέτης, προσελήφθη δύο φορές, το 2018 και 2019 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμπεριελήφθη και στον κατάλογο των αμειβομένων με υπερωρίες και νυκτερινά, ως αντάλλαγμα για τις «υπηρεσίες» του στην ομάδα του Ολυμπιακού ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εφοπλιστής και εκδότης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υπήρξε στο παρελθόν υφιστάμενος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ποδοσφαιρική ομάδα (σ.σ. Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ και αντιπρόεδρος), για μία περίοδο δε, εκτελούσε και καθήκοντα προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Προκύπτει αβίαστα η σχέση του νυν Δημάρχου Πειραιά, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και βεβαίως με τον Ολυμπιακό.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης που ξεκίνησε από απλός οπαδός του Ολυμπιακού για να εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, καταδικάστηκε ως γνωστόν, για συμμετοχή στη δολοφονία του Φιλόπουλου, οπαδού του Παναθηναϊκού, στις 29 Μαρτίου του 2007. Όταν αποφυλακίστηκε ο Ρουμπέτης εντάχθηκε αμέσως στις οργανωμένες οπαδικές δομές. Ταυτόχρονα, εντάχθηκε και σε συγκεκριμένη ομάδα με παράνομες δραστηριότητες, - την ομάδα Στεφανάκου-Σκαφτούρου. Όταν δολοφονήθηκε ο Στεφανάκος, ο Ρουμπέτης ανέλαβε την διαχείριση κάποιων εκ των βενζινάδικων που έλεγχε ο τότε Capo dei Capi.

Επειδή το οπτικό υλικό είναι πάντα χρήσιμο, προκύπτει από τα ίδια τα φωτογραφικά ντοκουμέντα πως ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν και «θεσμικά» ενσωματωμένος στην ομάδα ως διαπιστευμένος επίσημος παράγοντας. Εμφανίζεται να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο και με την κάρτα της διαπίστευσης περασμένη στο λαιμό.

Είναι λοιπόν αυταπόδεικτο και κυρίως ευεξήγητο πως η όποια πρόσληψη του Ρουμπέτη στον Δήμο Πειραιά με οποιαδήποτε ιδιότητα είχε να κάνει με την απόδοση «ανταλλάγματος» για τις «υπηρεσίες» του.

Μόνον που η παρανομία είναι καραμπινάτη. Στην πρόσφατη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  αναφέρονται Δήμαρχοι οι οποίοι εξέπεσαν του αξιώματος τους λόγω παράνομης πρόσληψης ατόμου με ποινικό παρελθόν όπως το ορίζουν οι απαγορευτικές διατάξεις. Με λίγα λόγια ο Γιάννης Μώραλης ,Δήμαρχος Πειραιά, είναι απολύτως εκτεθειμένος.

  Η σιωπή του δημάρχου

 H «Ζούγκλα» ως όφειλε επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, προκειμένου να ζητήσουμε την τοποθέτηση του για το θέμα της παράνομης πρόσληψης του Βασίλη Ρουμπέτη στον δήμο Πειραιά. Ο κ. Μώραλης δεν θέλησε να τοποθετηθεί αναφέροντας: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι πάνω σ’ αυτό το θέμα σήμερα. Βεβαίως το γνωρίζω από το δημοσίευμα σας. Οφείλατε όμως, δεοντολογικά και δημοσιογραφικά να με καλέσετε στο τηλέφωνο χθες (σ.σ. 13/6) και πριν δημοσιεύσετε το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. τα αφεντικά του Ρουμπέτη) στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά προς το πρόσωπο μου και υπάρχει φωτογραφία μου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Είναι όντως δυσεξήγητη η στάση του κυρίου Δημάρχου δεδομένου, ότι το χθεσινό δημοσίευμα της «Ζούγκλας» βασίζεται σε ένα έγγραφο της «Διαύγειας» το οποίο είναι ελεύθερο για δημόσια χρήση και στο οποίο αναφέρεται το όνομα του κυρίου Δημάρχου ως υπογράφοντος προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά. 

Αντιθέτως το σημερινό δημοσίευμα της «Ζούγκλας» αναφέρεται λεπτομερώς στον παράνομο χαρακτήρα των προσλήψεων αυτών, εξέλιξη που αφορά προσωπικά πλέον τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τις υπογράφει. Με λίγα λόγια, σε αυτό το δημοσίευμα θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο κύριος Δήμαρχος. 

Ο νομικός σύμβουλος της «Ζούγκλας» όπως δηλώνει και ο ίδιος στην παρέμβαση του καταθέτει άμεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση της παράνομης, νομικά και ηθικά, πρόσληψης του Βασίλη Ρουμπέτη στον Δήμο Πειραιά. Εναπόκειται πλέον στον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει περαιτέρω για τις ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως βαραίνουν τον ίδιο τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Κανένας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί πλέον «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα». 

 Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει πως δεν μπορεί να προσληφθεί ως υπάλληλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε μόνιμη θέση, είτε ως εποχικός, ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας όταν έχει καταδικαστεί για κακούργημα. Τέλος. Ο νόμος και οι διατάξεις τόσο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα όσο και εκείνων που διέπουν τους ΟΤΑ εξηγούν λεπτομερώς το πλαίσιο πρόσληψης υπαλλήλων.

Δείτε τι προβλέπει το άρθρο 8 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα

Δείτε τώρα τι προβλέπει με σαφήνεια η νομοθεσία για τους Ο.Τ.Α. που φέρει και την ένδειξη «Απόλυτα Κωλύματα»

Προσέξτε τώρα το εδάφιο που αφορά «Το Τεχνικό και Βοηθητικό Προσωπικό μερικής ή περιοδικής απασχόλησης»:

Κατόπιν όλων τούτων και αφού έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις νομικές προϋποθέσεις για την πρόσληψη εργαζόμενου σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης ας επανέλθουμε στο ζήτημα που μας απασχολεί και που δεν είναι άλλο από την εντελώς παράτυπη όπως καταδεικνύεται αλλά και ηθικά απαράδεκτη πρόσληψη του Βασίλη Ρουμπέτη, ενός καταδικασμένου για συμμετοχή σε φόνο και ηγετικού στελέχους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, με μία θέση εργασίας στον Δήμο του Πειραιά. Η πρόσληψή του αποδεικνύεται από την ειδική αναφορά των συγκεκριμένων δημοτικών αρχών στη «Διαύγεια» όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Ζούγκλας» της 13ης Ιουνίου 2023.