Latest News

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

 

Από τον Κύρο Παληκάρη

΅Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου΅ θυμίζει η ανάρτηση του Νίκου Βλαχάκου για τον συνδυασμό ΅Πειραιάς Πόλη Πρότυπο΅ που...

είχε δημιουργηθεί λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 για να διεκδικήσει με το χρίσμα της ΝΔ το Δήμο Πειραιά.

Αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση, ο γαλάζιος συνδυασμός ήρθε σε συμφωνία με τον συνδυασμό ¨ Πειραιάς Νικητής΄΄ και ουσιαστικά ενσωματώθηκαν (για να το πούμε κομψά),  με αντάλλαγμα λιγοστές  θέσεις (αντιδημάρχου, εντεταλμένου συμβούλου) στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά.  

Από τότε και για τέσσερα χρόνια ο συνδυασμός ¨Πειραιάς Πόλη Πρότυπο¨ δεν φαίνεται να είχε λόγο ύπαρξης, καθώς απλώς ακολουθούσε όλες τις επιλογές του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής με τον οποίο συνδιοικούσε ως συμπλήρωμα το Δήμο Πειραιά. 

Κατά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μάιου, ο  επικεφαλής του συνδυασμού κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων,  προφανώς στο πλαίσιο συμφωνίας για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Πειραιά, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τα παρασκήνια στο κόμμα της ΝΔ. Μάλιστα, κατάφερε να εκλεγεί  στην τρίτη θέση την οποία διατηρεί στη λίστα των υποψηφίων στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Έτσι θεωρείται ότι ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη και μάλλον δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν  η ανακοίνωση του Νίκου Βλαχάκου πως ¨ο συνδυασμός μας "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ" δεν θα θέσει υποψηφιότητα κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023¨.

Εκείνο που ίσως προκαλεί απορία είναι για ποιο λόγο ο συνδυασμός ¨θα παραμείνει όμως ενεργός, αναστέλλοντας τις δραστηριότητές του την 31 Δεκεμβρίου 2023¨. Δηλαδή, δύο μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές που, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Όλα αυτά ειδικά όταν οργιάζουν οι φήμες ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΄΄Πειραιάς Πόλη Πρότυπο΄΄ είναι σαν έτοιμοι από καιρό και δεν κρατιούνται να μεταπηδήσουν σε άλλο συνδυασμό, ενώ η ΝΔ δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της σε ποιον υποψήφιο θα δώσει το χρίσμα για το Δήμο Πειραιά, όπου κατέγραψε ποσοστά ρεκόρ στις πρόσφατες εκλογές.

@ Τώρα το ΄΄καλή επιτυχία΄΄ ακούστηκε κάπως σαν υποχρέωση, αλλά δεν αντέχει να το σχολιάσει κανείς,  γιατί εδώ μιλάμε για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου του συνδυασμού Πειραιάς Πόλη Πρότυπο...