Latest News

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Κρατούμενος είχε κρύψει πιστόλι «αντίκα» και δολοφόνησε αστυνομικό- Ξεκίνησε η δίκη [βίντεο]

 
Ένας κρατούμενος που είχε κρυφά όπλο πάνω του, πυροβόλησε θανάσιμα έναν αξιωματικό της αστυνομίας ενώ ξεκίνησε η δίκη του για την στυγερή δολοφονία η οποία σημειωτέον καταγράφηκε σε βίντεο...

Στη δίκη για τη δολοφονία του αξιωματικού στη Βρετανία προβλήθηκε βίντεο με την ανατριχιαστική στιγμή που ο 25χρονος, σήμερα, Λουίς Ντε Ζόισα πυροβόλησε εν ψυχώ τον αστυνομικό Ματ Ρατάνα σε ένα κελί σε πτέρυγας κράτησης με ένα περίστροφο αντίκα που είχε κρύψει σε μια θήκη κάτω από τη μασχάλη του.

Ο εν λόγω 25χρονος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 54χρονο αστυνομικό σε κέντρο κράτησης στο νότιο Λονδίνο, στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ του είχαν φορέσει χειροπέδες,  όπως μεταδίδει σε ρεπορτάζ της η Daily Mail.

Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι ο νεαρός άνδρας «πάτησε επίτηδες τη σκανδάλη τέσσερις φορές» ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες, με την πρώτη και τη δεύτερη βολή να χτυπάνε τον αρχιφύλακα Ρατάνα, την τρίτη να εκσφενδονίζεται στον τοίχο κατά τη διάρκεια πάλης με τους αστυνομικούς και την τέταρτη να χτυπάει τον ίδιο τον τον δράστη

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες για τη συγκεκριμένη δολοφονία στη Βρετανία, καθώς η υπεράσπισή του ισχυρίστηκε χθες ότι ο κατηγορούμενος υπέφερε από αυτιστική κατάρρευση κατά τη στιγμή του πυροβολισμού και «δεν ήθελε να σκοτώσει ή αστυνομικό ή να του προκαλέσει πραγματικά σοβαρή βλάβη».

Το υλικό που έδωσε σήμερα στη στη δίκη η αστυνομία δείχνει τον νεαρό να σταματά και να ερευνάται στην London Road, Norbury, στο νότιο Λονδίνο, από αστυνομικούς τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Σεπτεμβρίου 2020.

Στη συνέχεια τον βάζουν στο πίσω μέρος ενός αστυνομικού βαν και τον μεταφέρουν στο μπλοκ κράτησης στην Windmill Road, στο Croydon.

Το βίντεο δείχνει επίσης τις τελευταίες στιγμές πριν ο 54 ετών αστυνομικός, πυροβοληθεί θανάσιμα στη Βρετανία λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Η υπόθεση που συγκλόνισε την Βρετανία

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική βλάβη αφού χτυπήθηκε στο λαιμό από σφαίρα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ήταν 23 ετών τότε και ζούσε σε ένα διαμέρισμα σε μια φάρμα στο Banstead του Surrey, έχοντας αγοράσει το όπλο, το οποίο ήταν νόμιμο να κατέχει λόγω της ιδιότητάς του ως «αντίκα», στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2020.

Το όπλο δεν είχε ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της έρευνας του 25χρονου πριν οδηγηθεί στην πτέρυγα κράτησης. Η δίκη συνεχίζεται και σήμερα, αναμένοντας εξελίξεις στην τραγική υπόθεση.