Latest News

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Απίστευτη μεθόδευση της δημοτικής αρχής για το Παλατάκι - Εκτός της λίστας ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πειραιά

 

Από τον Κύρο Παληκάρη

Απίστευτα και περίεργα πράγματα αποκαλύπτονται για την στάση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά σχετικά με την έκταση - φιλέτο στο «ΠΑΛΑΤΑΚΙ»... της Πειραϊκής.

Μετά από χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να βρει τοπογράφο (!) για σύνταξη τοπογραφικού της έκτασης προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής στα δικαστήρια, η δημοτική αρχή Μώραλη φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τη δημοτική έκταση στο «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» της Πειραϊκής αλλά δεν κάνει καν αναφορά στη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πειραιά.
 
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, με την ευκαιρία της συζήτησης του 4ου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης  για την «Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Πειραιά» όπου επαναλήφθηκε η απάντηση «καρμπόν» που δίδεται σε όσους θέτουν ερωτήματα από το έτος 2014 που ανέλαβε ως Δήμαρχος της πόλης ο Ιωάννης Μώραλης.

 

Ειδικότερα,  σε ότι αφορά στη δημοτικής κυριότητας έκταση στο «ΠΑΛΑΤΑΚΙ» (είτε παραχωρηθείσας μόνο κατά χρήση στον ΟΛΠ, είτε αυθαιρέτως εξαιρεθείσας, είτε απαλλοτριωθείσας άνευ αποζημιώσεως του Δήμου) η τωρινή Δημοτική Αρχή επί εννέα έτη (2014-2023) υποστηρίζει ότι  δεν προκύπτει με ακρίβεια η θέση τα όρια και το εμβαδόν αυτής της επίδικης έκτασης και η τυχόν δικαστική διεκδίκηση  της ενδέχεται να απορριφθεί για λόγους αοριστίας.  

Παρόλα αυτά διατείνεται για μια ακόμη φορά ότι θα γίνει ενημέρωση των φορέων και των πολιτών του Πειραιά για τις δικαστικές ενέργειες που πρόκειται να δρομολογηθούν από τον Δήμο, αλλά εύλογα απορεί κανείς γιατί αυτό δεν έχει καταφέρει να το κάνει ακόμα μετά από τόσο καιρό.

Όπως σημειώνει στο reportaznet.gr o δικηγόρος Ιωάννης Καρδαράς,  με το περιεχόμενο αυτό έχει δοθεί και γραπτή απάντηση με την από 20-11-2020 Εξώδικη Δήλωση του Δήμου Πειραιά  υπογραφόμενη από τον  νόμιμο εκπρόσωπο  του κ. Ι. Μώραλη. (στην διάθεση όλων η απάντηση που μου επιδόθηκε στις 20-11-2020 από το γραφείο Δικαστικών Επιμελητών Μιχαήλ & Αναστασίας  Κανέλλου)