Latest News

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πανελλήνιες 2023: Πανελλήνιες 2023: Αυτό είναι το θέμα της έκθεσης που έπεσε στα ΓΕΛ

Στα εξεταστικά κέντρα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι 85.000 τελειόφοιτοι των ΓΕΛ για να δώσουν το πρώτο μάθημα για...

τις Πανελλήνιες 2023.

 Η διαδικασία με τα θέματα κύλησε ομαλά και λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής, το υπ. Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα θα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση είχε να κάνει με τον φεμινισμό.

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι μαθητές είχε να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συγκεκριμένα στο ερώτημα Δ, οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, την οποία θα εκφωνούσαν ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της περιοχής τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Θα έπρεπε να αναφέρουν τα φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο και πως θα μπορούσαν να συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΓΕΛ το 2023:


Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων μπαίνουν σήμερα στη «μάχη» των Πανελληνίων 2023 για μία από τις 68.574 θέσεις στα ΑΕΙ. 

Η διαδικασία των Πανελληνίων 2023 ξεκινά με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- μάθημα Γενικής Παιδείας- για τους μαθητές των ΓΕΛ. Στην Τρίτη (6/6), οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. 

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2023 για τους μαθητές των ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2023: Στη «μάχη» από σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛTwitter

Χθες, Πέμπτη, η πρεμιέρα των Πανελλαδικών 2023 έγινε με τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. 

Αύριο, Σάββατο, θα είναι η δεύτερη ημέρα των Πανελληνίων 2023 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, που θα συνεχίσουν με τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).