Latest News

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά: Παρουσία αστυνομικού μέσα στο σχολείο εν ώρα μαθήματος - Καταγγελία του Συλλόγου Γονεών

Την ανησυχία για την παρουσία αστυνομικού μέσα στο σχολείο εν ώρα μαθήματος εκφράζει η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ' Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, μετά από καταγγελία γονιών και την ενημέρωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, τον οποίο κάλεσε...η διεύθυνση

Παράλληλα ζητά από κάθε αρμόδιο να διερευνηθεί εξονυχιστικά το απαράδεκτο περιστατικό, καθώς θεωρεί ότι ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, όσο σύνθετα κι αν είναι, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται από οποιονδήποτε άλλον πέρα από το σύλλογο διδασκόντων, τους γονείς και τον σύλλογό τους, τα αρμόδια όργανα διεύθυνσης. 

¨Καμιά δουλειά δεν έχει η αστυνομία, ούτε στο Ειδικό, ούτε σε κανένα άλλο σχολείο, για κανέναν λόγο΅, σημειώνει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. Και συνεχίζει:

''Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών, στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για τη μόρφωση των παιδιών μας, μέσα σε δύσκολες συνθήκες χρόνιων ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό. 

Διεκδικούμε μαζί τους ένα σύγχρονο σχολείο, με όλες τις αναγκαίες υποδομές, πλήρως στελεχωμένο, με δασκάλους όλων των ειδικοτήτων, μόνιμης και σταθερής απασχόλησης.

Ζητάμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο περιστατικό σε κανένα σχολείο".