Latest News

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

«Αγόρια στο Ντους»: Η ταινία που προκάλεσε την αγωγή εναντίον δασκάλας δημοτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Σε αγωγή εναντίον δασκάλας που προέβαλε σε παιδιά δημοτικού την ταινία «Αγόρια στο Ντους» προχωρούν γονείς καθώς θεωρήθηκε ακατάλληλη για την... ηλικία τους. 

«Σε πρώτη φάση η αγωγή θα είναι εναντίον της δασκάλας και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουμε και από το υπουργείο Παιδείας, θα δούμε αν θα υπάρξει και νομική συνέχεια εναντίον άλλων εμπλεκομένων. Λόγω των εκλογών υπάρχει δικαιολογητική βάση για την καθυστέρηση της απάντησης, οπότε αναμένουμε για να δούμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα», είπε ο δικηγόρος, Χάρης Κατσιβαρδάς που εκπροσωπεί οικογένεια μαθητή ο οποίος ήταν παρών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιβαρδά, «το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε σοκ καθώς πρόκειται για ένα αποτροπιαστικό θέαμα. Μιλάμε για ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις αγοριών σε τουαλέτες που παρουσιάστηκαν σε μαθητές Δημοτικού».

Παράλληλα, όπως είπε, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες γονέων, έγιναν έγγραφες καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια η οικογένεια που εκπροσωπεί αποφάσισε να κινηθεί και νομικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γονείς έχουν στείλει εξώδικο τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας να διαπιστωθεί αν το υλικό που προβλήθηκε είναι εγκεκριμένο.

Τι δείχνει η ταινία

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται ρεπορτάζ του Mega, η ταινία προβλήθηκε στις 12 Μαϊού σε δημοτικό σχολείο σε τάξη της 4ης δημοτικού. 

Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη ταινία Σουηδού σκηνοθέτη όπου, μεταξύ άλλων, ένας παιδαγωγός νεαρών αγοριών βάζει τα παιδιά να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους κάνει άντρες. Σημειώνεται ότι υπάρχει σκηνή με φιλί μεταξύ δύο αγοριών ηλικίας 12 ετών

Σε κάθε περίπτωση, η ταινία απευθύνεται γενικά σε παιδιά από 11 έως 18 ετών. Παράλληλα, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, με βάση την ίδια πηγή, η ταινία προβλέπεται για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. 

Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση από τη γενική γραμματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα.