Latest News

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Πόσο θα κοστίζει το μπάνιο στην πλαζ Βοτσαλάκια


Πόσο θα κοστίζει το μπάνιο στην πλαζ Βοτσαλάκια που μισθώνεται σε ιδιώτη ύστερα από απόφαση του Δήμου Πειραιά;

Ειδικότερα, εγκρίθηκε χτες από το  δημοτικό συμβούλιο Πειραιά η σύναψη σύμβασης εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου και ιδιώτη μισθωτή, για τους χώρους της παραλίας «Βοτσαλάκια»:    

  • Αναψυκτήριο επιφάνειας 74,75τ.μ.    
  • Xώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων μπροστά από το αναψυκτήριο επιφανείας 846 τ.μ.   
  •  Ανάπτυξη ξαπλωστρών και ομπρελών στον αιγιαλό σε μήκος 87 μέτρων     
  • Πάρκινγκ  648 τ.μ. παραπλεύρως του κινηματογράφου       
  • Ο Α΄ όροφος του κεντρικού κτιρίου του κολυμβητηρίου εμβαδού 165 τ.μ. μετά του υπαίθρου χώρου (ταράτσα) επιφάνειας 295τ.μ. για δημιουργία χώρου εστίασης (Catering)   
  • Θερινός κινηματογράφος, εμβαδού επιφανείας 600τ.μ.                                                                                                  

Οι τιμές που θα καλείται ο επισκέπτης να καταβάλλει θα  είναι

για το θερινό κινηματογράφο εφτά (7) ευρώ), για την ξαπλώστρα-ομπρέλα πέντε (5) ευρώ και για το πάρκινγκ των 648 στρεμμάτων, άλλα 5 ευρώ!

Συνεπώς για ένα μπάνιο θα καλείται ο δημότης να πληρώσει: 5ευρώ για την ξαπλώστρα συν 5 για το πάρκινγκ συν 4 ευρώ για τον καφέ,  αν δε παραμείνει για θερινό σινεμά θα φτάσει τα 20 ευρώ.

Το ποσό αυξάνεται ανάλογα εάν πρόκειται για τετραμελής οικογένεια.

"Με την απόφαση αυτή  η δημοτική αρχή Πειραιά παραδίδει το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας σε ιδιώτη. Το προηγούμενο καθεστώς της παραλίας από τον αποβληθέντα μισθωτή διέφερε τυπικά καθώς ο δήμος είχε παραχωρήσει στον εκμισθωτή- γνωστό επιχειρηματία των δυο πλαζ Πειραιά  -210 τ.μ. για τραπεζοκαθίσματα τα οποία ο εκμισθωτής είχε με δική του πρωτοβουλία «ξεχειλώσει» αυθαίρετα  σε 846 τ.μ. ενώ  αποβάλλεται τώρα  χωρίς να έχει εξοφλήσει και τα χρέη του προς τον Δήμο'' σημειώνει η Κοινοτική σύμβουλος Α δημοτικής κοινότητας Πειραιά Δήμητρα Βήνη. Και προσθέτει:

''Η ιδέα όμως του εκμισθωτή για ξεχείλωμα του μισθωμένου χώρου από 210 τ.μ. σε 846  τ.μ. δεν πήγε χαμένη! Την αξιοποίησε ο δήμος Πειραιά συρρικνώνοντας τον ελεύθερο χώρο της  παραλίας, δηλώνοντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα να «τρέξει» την λειτουργία όλων των παραπάνω ως δημοτικές επιχειρήσεις''.


@ Μήπως αν ο ιδιώτης δεν πληρώνει τα μισθώματα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, τότε να πληρώσουν όσοι αιρετοί ψήφισαν την παραχώρηση της πλαζ Βοτσαλάκια, στερώντας από τους δημότες την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Δήμου Πειραιά;