Latest News

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Φορτηγό πλοίο προσαράξε στη διώρυγα του Σουέζ (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Στη διώρυγα του Σουέζ είχε προσαράξει φορτηγό πλοίο το οποίο τελικά ανέλκυσαν ο αρχές, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ναυτιλιακή εταιρεία...Leth Agencies.

Νωρίτερα το πλοίο είχε προσαράξει στη διώρυγα του Σουέζ προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία τουλάχιστον άλλων τεσσάρων πλοίων. Πρόκειται για το Xin Hai Tong 23 που ανήκει στην Xiang B12 HK International Ship Lease και το διαχειρίζεται η Tosco Keymax International Ship Management. Το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Ντούμπας στη Σαουδική Αραβία. 

Χάρη στην επέμβαση των τριών αιγυπτιακών ρυμουλκών όμως, το πλοίο κατάφερε να αποκολληθεί και να δοθεί η διώρυγα του Σουέζ ξανά σε λειτουργία.

«Η αρχή της διώρυγας του Σουέζ ανέλκυσε επιτυχώς το M/V XIN HAI TONG 23 στις 07:40», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Το πλοίο, υπό τη σημαία του Χονγκ Κονγκ, ήταν «εκτός ελέγχου» κοντά στο νότιο άκρο της διώρυγας. Προσάραξε σε μια «γωνία» της ανατολικής πλευράς, σύμφωνα με την εταιρεία Marine Traffic.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021, η προσάραξη του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, Ever Given, 220.000 τόνων και μήκους 400 μέτρων, μπλόκαρε τη διώρυγα του Σουέζ, διακόπτοντας για έξι μέρες την κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις, προκαλώντας αναταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο.

Επίσης, τον Ιανουάριο, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φορτωμένο με πάνω από 65.000 τόνους καλαμποκιού από την Ουκρανία αποκολλήθηκε μετά την προσάραξή του κοντά στο Ελ Καραντάχ. Τέλος, τον Αύγουστο του 2022 ένα πετρελαιοφόρο προσάραξε επίσης σε ένα τμήμα μονής λωρίδας του καναλιού, κλείνοντας τη Διώρυγα του Σουέζ για πέντε ώρες.