Latest News

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Εκλογές στην Τουρκία : Μεγάλος νικητής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Επανεκλέγεται πρόεδρος για πέντε χρόνια

 Κυριαρχία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά για τον δεύτερο γύρο των εκλογών... στην Τουρκία.

Ειδικότερα με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο τούρκος πρόεδρος λαμβάνει 51,08% έναντι 48,02% του Κιλιτσντάρογλου στα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu.


Ο Ερντογάν για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν φαβορί του δεύτερου γύρου.

Προβάδισμα Ερντογάν και στον ΑΝΚΑ

Προβάδισμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει και το αντιπολιτευόμενο πρακτορείο Anka που νωρίτερα εμφάνιζε με προβάδισμα στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκπρόσωπος του CHP: «Συνεχίστε να παρακολουθείτε την καταμέτρηση»

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου ζήτησε από τους υποστηρικτές του κόμματος να συνεχίσουν να παρακολουθούν την καταμέτρηση στις κάλπες.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, η κούρσα είναι στήθος με στήθος. Συνεχίστε να κάνετε το καθήκον σας μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία», είπε. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά της απόφασης του Ερντογάν να εκφωνήσει νικητήριο λόγο στους υποστηρικτές του από την έδρα του AKP στην Άγκυρα, λέγοντας πως «κανένας δεν πρέπει να προσπαθεί να θολώσει τα νερά με ομιλίες στο μπαλκόνι».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, περισσότεροι από 64,1 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν (84,6%), ενώ στήθηκαν περισσότερες από 191.885 κάλπες.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των εκλογών, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου, ο Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε ποσοστό 49,51%, έναντι 44,88% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.