Latest News

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Roland Garros : Πρόωρο αντίο για τη Μαρία Σάκκαρη- Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

 Βρέθηκε σε κακή μέρα, παραδόθηκε στη Μούτσοβα και αποχαιρέτησε από νωρίς το Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη...(0-2 σετ).

Σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η Ελληνίδα τενίστρια παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε τη ήττα από την Τσέχα και πλέον μένει εκτός του γαλλικού Όπεν, από τον πρώτο γύρο. 6-7 και 5-7 τα δύο σετ, με την Σάκκαρη να δέχεται break σε τέσσερα games.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Τσέχα πετά πρόωρα εκτός το Νο. 9 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία απειλείται πλέον από το να μείνει εκτός της κορυφαίας δεκάδας στο WTA.

Ο Γίρι Βέσελι έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του Έλληνα πρωταθλητή στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, όμως, απέδειξε ότι είναι «φτιαγμένος από ατσάλι» και πήρε το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο του τουρνουά επικρατώντας με 3-1 σετ (7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7)) του Τσέχου, «σβήνοντας» τετραπλό σετ πόιντ του αντιπάλου του στο τάι μπρέικ του τέταρτου σετ (από το εις βάρος του 6-3 και 7-6, επικράτησε με 9-7).

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στην επόμενη φάση του κορυφαίου Grand Slam θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ισπανό Ρομπέρτο Καμπάγες Μπαένα και στον Αμερικανό Εμίλιο Νάβα.