Latest News

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

΄΄Μια από τα ίδια΄΄ στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: Τα ανούσια θέματα και οι απαντήσεις που τα έκαναν χειρότερα


Κατώτερη των περιστάσεων ήταν (και) η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, υποβαθμίζοντας κι άλλο το κορυφαίο θεσμικό όργανο... της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδρίασε χθες σε τακτική συνεδρίαση μετά από σχεδόν ένα μήνα με ελάχιστους παρόντες με φυσική παρουσία. Οι απόντες ήταν κυρίως από την παράταξη του "Πειραιάς Νικητής".

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ενημέρωση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη για άνευ ιδιαίτερης σημασίας θέματα που ήταν γνωστά από τις προηγούμενες ημέρες. 

Εδώ θα πρέπει να πούμε πως δύσκολα μπορούσε να καταλάβει κανείς τι ακριβώς έλεγε  και εμφάνιζε το δήμαρχο να έχει κάποιο πρόβλημα με την ομιλία του λόγω του κακού ήχου του μικροφώνου ή της μετάδοσης μέσω WEB TV από το Κανάλι 1.

 (Το πρόβλημα του ήχου είχαμε επισημάνει ξανά πριν καιρό, φάνηκε να διορθώθηκε, αλλά τελικά δεν λύθηκε...)

Τα θέματα της ενημέρωσης από το Δήμαρχο αφορούσαν:

- Την αλλαγή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου,  χωρίς να μάθουμε για ποιο λόγο παραιτήθηκε πριν από τρία χρόνια και επέστρεψε τώρα με την ίδια διοίκηση του ΟΠΑΝ και την ίδια δημοτική Αρχή Πειραιά. 

(Ή τότε έγινε λάθος με τον καλλιτεχνικό διευθυντή ή τώρα, χωρίς να αποκλείεται να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα). 

-Το κιόσκι της Πλατείας Κοραή  (Ταραντέλα? το είπε μάλιστα) ξηλώθηκε και προκάλεσε μποφόρ από αντιδράσεις στους δημότες  με τον δήμαρχο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας ότι έπρεπε ξηλωθεί γιατί είχε σκουριάσει και ήταν επικίνδυνο σύμφωνα με έκθεση των υπηρεσιών του Δήμου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν θα τοποθετηθεί ξανά με την ανάπλαση της πλατείας Κοραή. 

(Μάλλον το έκανε χειρότερο και ίσως θα έπρεπε να εξηγήσει στους δημότες πως ένα κιόσκι μπροστά ακριβώς από το δημαρχείο αφέθηκε να σκουριάσει σε πλήρης εγκατάλειψη, χωρίς καμία στοιχειώδη συντήρηση στα 9 χρόνια δημαρχιακής του θητείας...)

- Οι Ημέρες Θάλασσας 2023 που είχε διοργανώσει ειδική συνέντευξη τύπου πριν λίγες ώρες  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Κατά τα λοιπά, δεν έγινε καμία αναφορά στα πολλά και άλυτα προβλήματα των δημοτών και της πόλης, ενώ σε κάποιες ερωτήσεις για θέματα, όπως της σχολικής στέγης, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση επί της ουσίας και απαντήσεις αναμένεται να δοθούν  σε...ένα μήνα!