Latest News

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Δήμαρχος Δραπετσώνας- Κερατσινίου: Μας κάλεσαν να διαπραγματευθούμε τις συνθήκες σφαγής από την COSCO!

Κατά του  προεδρικού διατάγματος που εγκρίνει το  master plan της COSCO...τοποθετήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.  Η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση του master plan  δεν ήταν  στα δικά τους σχέδια (της κυβέρνησης) και την ξεπέρασαν με προεδρικό διάταγμα  στο οποίο το μοναδικό κριτήριο ήταν τα κέρδη των Κινέζων.                                                                                                              

Η COSCO κατάφερε να επιβάλλει μέσα από το master plan χρήσεις γης και συντελεστές δόμησης που ανήκαν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  της πόλης.  Μια σύμβαση παραχώρησης ακόμη και στην Υποσαχάρια Αφρική δεν μπορεί να αντιβαίνει στοιχειώδη που ισχύουν σε όλο τον κόσμο και για τον λόγο αυτό ο Δήμος μελετάει  προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Οι χρήσεις γης  με οχλούσες δραστηριότητες αφορούν ακόμη και τον Πολυχώρο  των λιπασμάτων όπου η oil one κατέχει την  χρήση του  προβλήτα διακίνησης πετρελαιοειδων! 


 Ο Δήμαρχος απάντησε στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης- ότι δεν μιλάει με την COSCO – πώς προτιμά να διαπραγματεύεται με τον ιδιοκτήτη της χώρας , διότι θεωρητικά δεν εκχωρήθηκε η εθνική ανεξαρτησία στην  COSCO αλλά μόνο η χρήση του λιμανιού του Πειραιά . Οι επαφές του δημάρχου με τους κρατικούς φορείς  αφορούσαν την 
κατεύθυνση της πόλης, τον  νομο του  2017 ο οποίος δίνει δυνατότητα στην COSCO να μην πληρώνει δημοτικά τέλη ενώ από τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία έπρεπε να ανέρχονται προς τον Δήμο Δραπετσώνας στα 2.5 εκατομμύρια μόνο  1 εκατομμύριο λαμβάνει σήμερα.




Στις διαπραγματεύσεις για τις χρήσεις γης και τα αιτήματα του δημάρχου να μην κατασκευαστούν τα 2 πενταόροφα κάτω από τον Σκλαβενίτη  καθώς και να μην εγκατασταθεί δίπλα στην πόλη του Κερατσινίου  το logistic  ή  έστω να αφεθεί ελεύθερος χώρος- πάρκο μεταξύ της πόλης και της εγκατάστασης του logistic ,η κυβέρνηση αγνόησε , «έγραψε» τα αιτήματα του Δήμου. «Μας κάλεσαν για να διαπραγματευθούμε τις συνθήκες σφαγής» .Το logistic που είχε ετοιμαστεί στο Θριάσειο με τα χρήματα των φορολογουμένων ακυρώθηκε γιατί στην COSCO συνέφερε να μειώσει τις αποστάσεις και να αυξήσει τα κέρδη της κατασκευάζοντας  το Logistic δίπλα στο νεόδμητο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου !                   

  Σχετικά με την κατάρρευση του Ταινιόδρομου η COSCO κωφεύει στα αιτήματα για την αποκατάστασή του και συνεχίζει να κερδίζει από την πόλη χωρίς να επιδεικνύει σεβασμό στην ιστορία της . Η όλη καλή θέληση της COSCO αναπτύσσεται στην προσφορά Χριστουγεννιάτικων γαλοπούλων όπου  ο Δήμος Δραπετσώνας- Κερατσινίου  αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Πειραιά και δεν τις δέχεται  !

Η ΠΟΛΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ  ήταν το slogan με ενημερωτικά φυλλάδια και βιντεο σποτ του Δήμου Δραπετσώνας- Κερατσινίου και θα συνεχίσει να αντιτίθεται με κάθε τρόπο στο master plan της  Cosco  και τις επιπτώσεις του πάνω στην ζωή των κατοίκων.